Kultura

Kluni studijima: Vratite se za pregovarački sto, nemojte da se odmarate

Glumac i reditelj apeluje na holivudske studije da nastave pregovore sa sindikatima glumaca nakon što su odbili zahtev za davanje bonusa dramskim umetnicima u skladu sa brojem pretplatnika striminga
Kluni studijima: Vratite se za pregovarački sto, nemojte da se odmarateGetty © Jason Merritt

Američki glumac, reditelj i producent Džordž Kluni pozvao je holivudske studije da se vrate za pregovarački sto sa glumcima kako bi pokušali da reše nesuglasice oko novog ugovora o radu.

Pregovori između velikih studija ("Vorner bros.", "Juniverzal", "Paramount", "Kolumbija pikčers", "Volt Dizni") i glumaca SAG-AFTRA sindikata prekinuti su u sredu nakon što su studiji odbili zahtev za davanje bonusa glumcima u skladu sa brojem TV pretplatnika putem striminga, preneo je Rojters.

Kluni je krah pregovora nazvao zabrinjavajućim.

"Bar sedite za sto. Nemojte da se odmarate", rekao je Kluni na pitanje novinara o štrajku.

Oskarovac je dodao da mu je predsednica SAG-AFTRA sindikata Fran Drešer kazala da je spremna da ponovo započne razgovore sa studijima kako bi pokušala da prekine obustavu rada koja je počela u julu.

Pored glumaca do nedavno su štrajkovali i scenaristi koji su uspeli da se dogovore sa velikim studijima i postigli novi trogodišnji ugovor sa producentima.

image