Kultura

Blagojević: Pri kraju projekat za građevinsku dozvolu za koncertnu dvoranu Beogradske filharmonije

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević je izjavio da su preduzeti svi koraci kako bi Beograd dobio jedan reprezentativan objekat kakav i zaslužuje
Blagojević: Pri kraju projekat za građevinsku dozvolu za koncertnu dvoranu Beogradske filharmonije© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Projekat za građevinsku dozvolu za izgradnju nove koncertne dvorane Beogradske filharmonije privodi se kraju, izjavio je  za Tanjug ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

On je rekao da su u pripremi su učestvovala najveća imena, kada je projektovanje objekata takve vrste u pitanju, počev od projektantske kuće "Arup", koja je projektovala Sidnejsku operu, a koja je bila zadužena za projekat akustike.

Kako je naveo, preduzeti su svi koraci kako bi Beograd dobio jedan reprezentativan objekat kakav i zaslužuje.

"Dakle, privodi se kraju rad na projektu za građevinsku dozvolu, nakon toga sledi izrada projekta za izvođenje i ja očekujem da taj posao pripreme ovog projekta, koji već godinama traje, bude završen do kraja ove godine", kazao je Blagojević.

Koncertna dvorana je predviđena na parceli od 16 hektara, između Ulice Ušće, Palate "Srbija" i Bulevara Mihajla Pupina i Nikole Tesle, a ukupna površina zdanja biće 57.911 kvadrata sa podrumom, prizemljem i pet spratova.

image