Kultura

Nova predstava Ateljea 212 "Simptomi": Komad o važnosti teme mentalnog zdravlja

Drama o Sanji koja u trenutku kada odluči da se ubije shvata da je život ipak dragocen i vredan življenja
Nova predstava Ateljea 212 "Simptomi": Komad o važnosti teme mentalnog zdravlja© Принтскрин/Атеље 212

Nova predstava Ateljea 212 "Simptomi" govori o egzistencijalnoj, identitetskoj i emocionalnoj krizi 37-godišnje Sanje, žene na prekretnici svog života, koja živi s dementnom tetkom od kako su joj roditelji prokockali stan, a potom i umrli.

Junakinja se suočava sa činjenicom da ju je muž, koji je na samrtničkoj postelji, prevario, te da je i ona njega varala, i preispituje (ne)mogućnost ljubavi i iskrenih odnosa u surovom svetu neoliberalnog kapitalizma i šunda u kome živi.

U trenutku kada Sanja odlučuje da izvrši samoubistvo, pred njenim očima se odmota ceo njen dotadašnji život i ona odlučuje da je ipak život dragocen i da ga je vredno živeti.

U inscenaciji rediteljke Ive Milošević, koja je i dramatizovala roman Milice Snive po kojem je nastao komad o važnosti teme mentalnog zdravlja, krize kroz koju svaki pojedinac prolazi, suočavanju sa samima sobom, igraju Ana Mandić, Branislav Trifunović, Jelena Stupljanin i Dara Džokić, a premijera je zakazana za 24. mart na maloj sceni "Petar Kralj".

Dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenograf Gorčin Stojanović a kostimograf Marija Marković Milojev.

image