Magazin

Instagram lansirao novu funkciju: Da li je novina pun pogodak ili siguran put u propast

Novo ažuriranje popularne društvene mreže Instagram izazvalo je mnoštvo reakcija korisnika. Jedni smatraju da je novina pun pogodak, dok su drugi veoma skeptični i predviđaju da će ona samo ubrzati krah platforme koja je nekada bila na samom vrhu.
Instagram lansirao novu funkciju: Da li je novina pun pogodak ili siguran put u propast© Canva / alexandraivankovich

Tiho, bez ikakve pompe i najave, Instagram je u najnoviju verziju aplikacije uveo veliku promenu i povećao broj fotografija koje korisnici mogu dodavati sa 10 na čak dvostruko više. Ovaj funkcional posebno bi se mogao dopasti onima koji vole da objavljuju "foto damp"-ove, odnosno nizove sačinjene od više fotografija ili video-zapisa koji su obeležili određeni period meseca ili godine ili neki značajan događaj. 

Novo ažuriranje već stiglo kod određenog broja korisnika

Ova promena testirala se na ograničenom broju korisnika u prethodnih nekoliko meseci, a broj fotografija ili video-snimaka koje je moguće odjednom dodati u "karusel" povećavao se postepeno - prvo na 15, a potom i na 20. Nakon što su završena sva testiranja, ažuriranje je pušteno u produkciju i sada je dostupno kod svih korisnika koji na svojim uređajima imaju instaliranu najnoviju verziju aplikacije. 

Strategija Instagrama je jasna: Zakerberg želi da parira TikToku

Kako prenose strani mediji, na ovaj način nekada najpopularnija društvena mreža na svetu pokušava da ponovo zauzme lidersku poziciju i sa "trona", u idealnom slučaju, svrgne TikTok, koji je i zvanično najomiljenija platforma na svetu. Na ovoj platformi broj fotografija i video-snimaka u samo jednoj objavi dostiže brojku 35. Međutim, mišljenja korisnika o najnovijoj opciji Instagrama su vrlo podeljena, prenosi portal Mešbl.

Najnovije ažuriranje Instagrama može ugroziti opstanak ove društvene mreže

I dok se pojedini raduju što će konačno moći da odjednom objave veći broj slika i snimaka, drugi smatraju da je ovaj potez jedan od najgorih koje su čelnici platforme doneli. Po njihovom mišljenju, ovaj funkcional toliko podseća na kreiranje albuma na Fejsbuku (koji je takođe veoma nepopularna mreža, naročito među mladima) da je samo pitanje trenutka kada će doživeti njegovu sudbinu i postati deo prošlosti.

image