Magazin

Neki popularni, neki skupi, a svi - nepouzdani: Ovi automobili jedva pređu 160 hiljada kilometara

Niko ne poznaje četvorotočkaše bolje od automehaničara - oni znaju svaku njihovu slabu tačku, umeju da procene da li je automobil održavan ili ne i da li će zahtevati neki poseban "tretman" prilikom korišćenja, kao i da predvide koje kvarove budući vlasnik može da očekuje. Stoga, njihovo mišljenje o vozilima itekako treba uvažiti.
Neki popularni, neki skupi, a svi - nepouzdani: Ovi automobili jedva pređu 160 hiljada kilometara© Canva / Gustavo Fring

Nakon detaljne analize velikog broja automobila i njihovih ključnih pokazatelja, automehaničari su sastavili rang-listu onih koji su isuviše osetljivi, a samim tim i dosta nepouzdani. Na spisku su se našla mnoga zvučna imena i modeli koji su miljenici među kupcima, preneo je portal Best Lajf Onlajn.

Nisan Versa

Nisan Versa je jedan od automobila koji su se pokazali kao vrlo nepouzdani, a problemi sa menjačem dešavaju se kod gotovo svakog vozila. "Ovaj automobil je dosta povoljan, ali bez obzira na to, ne treba ga kupovati. Jednostavno je užasan," navode stručnjaci. Godišnje servisiranje ovog četvorotočkaša može koštati i 400 evra, ne računajući redovno održavanje.

Micubiši Miraž

Još jedno razočarenje jeste Micubiši Miraž, koji se, prema rečima stručnjaka, kvari non-stop. Najveća "boljka" ovog modela automobila jeste motor, čiji defekti lako mogu izazvati veliku glavobolju vlasnika. "Danonoćno ćete biti u servisu ako kupite ovaj model, pa će vas njegovo posedovanje skupo koštati", upozoravaju mehaničari.

Kia Optima

Još jedan automobil koji se loše pokazao jeste Kia Optima, a kako je navedeno na portalu Best Lajf Onlajn, ovaj četvorotočkaš teško da će moći da pređe 160.000 kilometara. "Motor će skoro sasvim sigurno propasti pre nego što pređete ovu kilometražu. Neverovatno je nekvalitetan", ocenjuju eksperti.

Krajsler 300

Na našim putevima se ovaj model automobila retko sreće, ali ukoliko se odlučite da svog "ljubimca" pazarite u inostranstvu, imajte na umu to da verovatno nećete dobro proći. "Nisam video mnogo automobila ove marke koji su uspeli da pređu 160.000 kilometara bez većih kvarova. Godišnje održavanje ovog vozila koštaće vas najmanje 550 evra, i to ako imate sreće". Prognoza ne obećava.

Bilo koji Maserati

Iako Maserati važi za automobil premijum kategorije (o čemu svedoči i njegova cena), on uopšte nije pouzdan. Kao i ostale četvorotočkaše sa ovog spiska, i Maserati bije loš glas, a vlasnici ovih luksuznih automobila i automehaničari su složni da malo koje vozilo uspe da "dogura" do kilometraže od 160.000 bez kapitalnih ulaganja.

image