Magazin

Pesto, debeljuškasto mladunče pingvina, privukao stotine posetilaca u Melburn, pa i Kejti Peri

Pesto, ogromno mladunče kraljevskog pingvina, privukao je stotine posetilaca u australijski akvarijum, a sada može da se pohvali i da mu je pevačica Kejti Peri jedna od najvećih obožavateljki.
Pesto, debeljuškasto mladunče pingvina, privukao stotine posetilaca u Melburn, pa i Kejti Peri© SEA LIFE Melbourne via AP

Američka zvezda, koja je u subotu u Melburnu nastupila na Velikom finalu australijske fudbalske lige, rekla je za Kanal sedam da je želela da "poljubi Pesta", prenosi Rojters.

Čokoladno-smeđ i pufnast, Pesto je devetomesečno mladunče kraljevskog pingvina koje teži 23,5 kilograma, što je dvostruko više od ukupne težine njegovih roditelja.

On je takođe najveće mladunče koju je akvarijum u Melburnu "Si Lajf" ikada video, zbog čega je privukao posetioce iz celog sveta, rekla je Mihaela Smejl, koja brine o Pestu otkako se izlegao.

Većina Pestove težine dolazi od smeđeg paperja koje mladunce pingvina greje tokom zime. Kasnije će izgubiti na težini kako bude razvijao perje odraslih pingvina.

Kao i svi kraljevski pingvini, Pesto je seksualno dimorfan, što znači da nema spoljašnje vidljive osobine koje ga razlikuju od ženskih pingvina.
Događaj otkrivanja pola ranije ovog meseca bio je prikazan na društvenim mrežama, a mnogi njegovi video snimci na platformi TikTok prikupili su više od milion lajkova.
"Dugo smo čekali da saznamo Pestov pol i obradovali smo se kada smo saznali da je dečak, jer su naši poslednji kraljevski pingvini koji su se izlegli bili ženke", rekla je Smejl za Rojters.

image