Magazin

Izabrana Mis Rusije: Atraktivna Valentina je odličan student medicine, bavi se naukom i igra balet

"Moji budući planovi su, naravno, da dostojno predstavljam Rusiju na izboru za Mis univerzuma. Učiniću sve moguće i nemoguće da budemo najbolji", rekla je u intervjuu za TASS mlada Valentina Aleksejeva koja je proglašena za Mis Rusije.
Izabrana Mis Rusije: Atraktivna Valentina je odličan student medicine, bavi se naukom i igra balet© РИА Новости / Кирилл Каллиников

Osamnaestogodišnja Valentina dolazi iz Čuvašije, a kako je i sama izjavila, pobedi se nije nadala. "Kada sam izašla na pozornicu, nisam ništa očekivala, nisam se nadala niti nagađala, jer mislim da je jako važno samo uživati ​​u trenutku na pozornici. Sve je ispalo kako treba" izjavila je ona, vidno preplavljena emocijama i uzbuđenjem zbog toga što će na svetskom izboru za Mis, koje de održava u Meksiku, imati prilike da predstavlja svoju zemlju.

Veliki snovi prelepe misice

Na sajtu konkursa navedeno je da Valentina Aleksejeva studira na Ruskom nacionalnom istraživačkom medicinskom fakultetu univerziteta u Moskvi, na smeru opšte medicine. Odim što predano studira, ona voli da uživa i u hobijima i igra balet. Sport i zdrav način života su takođe njena strast.

Pored toga, Valentina aktivno učestvuje i u istraživačkim projektima u oblasti ekologije, za koje smatra da su od velike važnosti. 

"Želim da postanem lekar, da pomažem ljudima i budem korisna društvu", rekla je Valentina kada su je pitali o čemu mašta. Najznačajnijim dostignućem pre takmičenja smatrala je uspešno polaganje ispita, zahvaljujući čemu je uspela da dobije mesto na budžetu.

image