Magazin

Izbor telefona utiče na ljubavne veze: Korisnici Ajfona ne žele da izlaze sa korisnicima Androida

U modernom svetu dejtinga, pitanje "Android ili Ajfone?" postalo gotovo jednako važno kao i "čime se baviš"? Postoji nemerljiv broj faktora koji mogu da odrede da li vas neko smatra privlačnim ili ne, međutim, u društvu opsednutom tehnologijom, izbor pametnog telefona takođe ima značajan uticaj na ljubavni život ili njegov izostanak. Ako imate Android, postoje verovatnoće da će to negativno uticati na odnos, kažu istraživanja.
Izbor telefona utiče na ljubavne veze: Korisnici Ajfona ne žele da izlaze sa korisnicima Androida© freepik

Ako ste korisnik Androida, to itekako može uticati na vašu privlačnost, otkriva nedavna anketa koja zapravo i ukazuje na pravu dramu između Androida i Ajfona. 

Čak oko 22 odsto korisnika Ajfona priznaje da gledaju s prezirom na one koji ne koriste AjMesidž za slanje poruka, a skoro 23 odsto njih je reklo je da bi saznanje da potencijalni emotivni partner koristi Android bilo neprihvatljivo, prema istraživanju koje je sprovela kompanija All About Cookies, anketirajući 1.000 anonimnih učesnika.

Čak 31 odsto muškaraca je spremno da "svajpuje" ulevo na Tinderu, odnosno odbije nekog na aplikaciji za upoznavanje ukoliko ima Android, dok 16 odsto žena oseća isto, piše Njujork post.

Prema anketi, 52 odsto korisnika Androida su bili predmet ismevanja zbog svojih uređaja, a 36 odsto tvrdi da su ih ljudi oštro osuđivali.

Dobar deo njih čak zavidi na posedovanju Ajfona. Oko 26 odsto je priznalo da se oseća neprijatno zbog svog uređaja, a 30 odsto razmišlja o prelasku na Ajfon samo da bi zaustavili ismevanje.

Skoro svi koji poseduju pametni telefon su ili tim Android ili tim Ajfon, i uprkos rivalstvu, obe strane pokušavaju da pronađu svoje sigurno mesto.

I ljubavni i državni problem

Oko 42 odsto učesnika ankete je počelo da koristi aplikacije za razmenu poruka kao što je Vocap, kako bi mogli da komuniciraju sa svim korisnicima telefona bez osećaja da ih neko osuđuje.

Međutim, sve ovo bi moglo postati prošlost jer "Epl" planira da objavi iOS 18. Ovo ažuriranje bi trebalo da reši neke probleme sa komunikacijom između različitih platformi. Više neće biti mutnih slika ili da fale potvrde o pročitanim porukama.

Problem diskriminacije prema Android korisnicima je postao toliko ozbiljan da su se uključili i državnici - Ministarstvo pravde SAD je nedavno prozvalo kompaniju "Epl" zbog "zelenog balončića" u tekstualnim porukama koje primaju Android korisnici, nazivajući ga znakom "socijalne stigme, isključenosti i krivice".

Ajfon korisnici su i romantičniji

Pored zaključka da se smatra da su korisnici Ajfona romantičniji od korisnika Androida, studija od pre par godina je otkrila još zanimljivih sitnica u vezi sa zabavljanjem u digitalnom dobu.

Tada su rezultati govorili da bi 65 odsto korisnika Ajfona bilo otvoreno za prvi sastanak sa nekim ko poseduje Android pametni telefon, a s druge strane, samo 53 procenta Android korisnika bi isto reklo za ljude koji se kunu u svoje voljene Ajfone.

Ne samo brend telefona koji posedujete, već i stanje u kome se nalazi utiče na ishod sastanka sa potencijalnim partnerom.

Više od trećine muškaraca anketiranih za potrebe studije priznalo je da bi telefon sa napuknutim ekranom se loše odrazio na prvom sastanku, jer bi to ostavilo utisak da se osoba suočava sa finansijskim poteškoćama i da ne vodi dovoljno računa o sebi i svojim stvarima.  Nasuprot tome, ispitane žene su manje marile za napukle ekrane, ali su priznale da napukli telefon nije baš poželjan, pisao je Indipendent.

Istraživanje je sprovedeno među 1.502 samaca u Americi, a uradila ga je kompanija Decluttr, koja pomaže kupcima da prodaju neželjene tehničke artikle.

image