Magazin

Kupio tiket koji nije želeo, pa je osvojio 9,2 miliona dolara

Anoniman čovek iz Amerike je greškom kupio tiket za igru na sreću koji isprva nije želeo, jer se automat pokvario i nije mu izbacio ono što je hteo. Ipak, njegovo nezadovoljstvo je ubrzo pretvorilo u sreću, jer je zahvaljujući tom pogrešnom tiketu postao multimilioner.
Kupio tiket koji nije želeo, pa je osvojio 9,2 miliona dolara© Canva/Mehaniq

Stanovnik američke savezne države Ilinois kupio je tiket za lutriju u kojoj nije želeo da učestvuje, jer se automat pokvario. Iako nije bio srećan zbog toga, njegovo raspoloženje se odmah popravilo, jer mu je tiket doneo dobitak od 9,2 miliona dolara. Čovek, koji nije želeo da bude imenovan, ispričao je da je to bio isti dan kao i svaki drugi, kupio je namirnice i krenuo ka izlazu iz radnje kada je odlučio da kupi tiket.

"Automat nije hteo da mi da tiket za igru na sreću koju sam želeo. Bio sam razočaran i upitao se šta se to dešava", kazao je on, dodajući da se automat zaglavio na igri Loto. Kako je ispričao, ipak je odlučio da kupi tiket koji mu je mašina dala, da bi na izvlačenju premija dobio veliku nagradu od 9,2 miliona dolara, prenosi "Pipl" magazin.

"Nisam mogao da verujem kada sam video iznos. Pogledao sam suprugu, i ona je ostala bez teksta. Smejali smo se tome koliko sam bio ljut na pokvareni automat, a sada smo toliko zahvalni što se sve ovako završilo", kazao je srećni dobitnik.

Prema zvaničnom predstavniku Ilinois lutrije, ovaj dobitak označava drugu po veličini nagradu osvojenu ove godine u državi. Prvo mesto za najveći ovogodišnji dobitak iznosi 10,4 miliona dolara, koje je u februaru osvojio jedan vlasnik benzinske pumpe, na kojoj je i kupio svoj dobitnički tiket. Svi koji osvoje nagrade imaju rok od godinu dana da unovče svoj dobitak od trenutka kada su izvukli nagradu. 

image