Magazin

Najbolja filmska i televizijska ostvarenja - ''Nagrada po izboru kritičara''

Nagrada kritike, za koju mnogi kažu da predviđa buduće dobitnike Oskara, ove godine pripala je Zendaji i Kejt Blanšet, dok je serija "Abot Osnovna škola" proglašena najboljom u svojoj kategoriji.
Najbolja filmska i televizijska ostvarenja - ''Nagrada po izboru kritičara''Getty © Frazer Harrison

"Sve u isto vreme" ("Everything Everywhere All at Once") dobio je glavnu filmsku nagradu, ali i nagradu za režiju. "Abot osnovna škola" ("Abbott Elementary") i "Bolje pozovite Sola"(Better Call Saul) osvojile su nagrade za najbolju humorističku, odnosno dramsku televizijsku seriju.

Kritika je ulogu glumice Kejt Blanšet u filmu "Tar" (Tar), proglasila najboljom, dok je u muškoj konkurenciji po njihovom mišljenje najbolje ostvario ulogu Brendan Frejzer u filmu "Kit" (The Whale). 

I ovde je nagradu za najbolji animirani film dobio "Pinokio"(nakon dobijanja nagrade Zlatni globus"), dok je najbolja komedija film, "Nož u leđa: Stakleni luk" (Glass Onion: A Knives Out Mystery). Nagradu za najbolju glumicu u dramskoj seriji dobila je Zendaja za "Euforiju" (Euphoria), a najbolji glumac u komičnoj seriji je Džeremi Alen Vajt u "Medvedu" (The Bear).

Događaj koji je je vodila komičarka Čelsi Hendler, a održan je 28. put u Los Anđelesu. Posebne nagrade dobili su pevačica Džanel Mone (#SeeHer nagrada) i Džef Bridžis - nagradu za životno delo. 

Nagrada po izboru kritičara je godišnja procena "Američko-Kanadske Asocijacije kritičara" za najbolje ostvarenje u filmskoj i TV industriji. 

image