Magazin

"Vorner Bros" priprema TV seriju o Hariju Poteru

"Vorner Bros" je blizu dogovora za novu TV seriju zasnovanu na najprodavanijim knjigama o dečaku čarobnjaku, "Hari Poteru". Iako još uvek ne postoje zvanične informacije iz kompanije, izvor iz ovog medijskog giganta kaže da će svih sedam knjiga biti ekranizovano.
"Vorner Bros" priprema TV seriju o Hariju PoteruGetty © Stephen Chernin

Svaka sezona TV serije, biće bazirana na jednoj od sedam knjiga Dž. K. Roulingove, preneli su izvori koji su želeli da ostanu anonimni, jer dogovor još uvek nije zvanično objavljen. Serija bi omogućila piscima da zarone dalje u svet Hari Potera, prenosi "Blumberg".

Iako je kompanija "Vorner Bros" prethodno svaku od sedam naslova pretvorila u hit film, sada želi da uradi i seriju. Rouling je blagoslovila adaptaciju pozorišne predstave i tematski park, a tek treba da potvrdi projekte koji će se ticati novih filmova ili TV serija. Autorka će biti uključena u seriju kako bi osigurala da ostane verna svom originalnom materijalu, ali neće biti njen primarni kreator, navode izvori.

Kako anonimni izvor navodi, "Vorner Bros" studio planira da serijal emituje na HBO Maks platformi.

Priča o Hariju Poteru prati dečaka čiji su roditelji ubijeni kada je bio dete, a zatim su ga odgajali tetka i ujak. Njegova avantura počinje kada otkrije da je čarobnjak i biva pozvan da pohađa Hogvorts, vodeću svetsku školu za čarobnjake.

Knjige su prodate u 600 miliona primeraka, a prevedene su na 85 jezika tokom 25 godina, postavši bestseler svih vremena. Osam filmova, nastalih prema knjigama, zaradilo je više od 7,7 milijardi dolara, širom sveta.

image