Magazin

Mark Zakerberg osvojio medalje na turniru u džiu-džicuu

Američki milijarder i osnivač Fejsbuka, Mark Zakerberg osvojio je zlatnu i srebrnu medalju na turniru u borilačkim veštinama. "Inspirativno je videti kako neko tako poznat izaziva sebe u jednoj sasvim novoj areni", napisao je jedan od njegovih trenera, osnivač gerila džiu-džicu tima.
Mark Zakerberg osvojio medalje na turniru u džiu-džicuu© Instagram Screenshot/davecamarillo

"Takmičio sam se na svom prvom turniru u džiu-džicuu i osvojio nekoliko medalja za tim gerila džiu-džicu", napisao je, zahvalivši se svojim trenerima, i dodao da se za taj sport zainteresovao rano tokom pandemije korona virusa, prenosi britanski "Telegraf". Ovaj 38-godišinji milijarder se pohvalio svojim medaljama na svom Instagramu profilu gde ima 11 miliona pratilaca.

Mark Zakerberg kaže da je naveo gomilu svojih prijatelja da se bave sportom, nakon što se i sam zainteresovao tokom pandemije, i dodaje "Zajedno treniramo i zajedno se rvemo. Postoji tu određeni intenzitet koji mi se sviđa"
Suosnivač Fejsbuka počeo je da trenira mešovite borilačke veštine (MMA) prošle godine a snimke sa svojih treninga je podelio na društvenim mrežama.

"Ne znate da je ovaj štreber tihi ubica", izjavio je trener prošle godine, otkrivajući da milijarder često traži "malo više otpora, malo više sile". Takođe, nakon ove pobede, čestitao je svom učeniku, rekavši da nijedan meč nije bio lak i da je Zakerberg zaslužio medalje.

image