Magazin

Meloni platila račun Italijanima koji su pobegli iz restorana u Albaniji (VIDEO)

Italijanska premijerka Đorđa Meloni, koja se pridružila sve većem broju Italijana koji ove godine letuju u Albaniji, platila je račun svojim sunarodnicima koji su pobegli iz lokalnog restorana neplativši račun.
Meloni platila račun Italijanima koji su pobegli iz restorana u Albaniji (VIDEO)Getty © Carl Court

U jedinstvenom diplomatskom činu, italijanska vlada izmirila je račun za restoran četvorice italijanskih turista u Albaniji koji su otišli bez plaćanja.

Kada se pojavila vest o tome da su neki Italijani pobegli, a da nisu platili račun u restoranu u Beratu, Meloni je uskočila u pomoć, rekao je albanski premijer Edi Rama za La Stampu.

"Idite i platite račun za ove idiote, molim vas", citirao je Rama reči Melonijeve upućene italijanskom ambasadoru u Albaniji, prenosi Rojters.

Frančesko Lolobriđida, italijanski ministar poljoprivrede i zet Melonijeve, bio je na putu u Albaniji i rekao da je to bilo pitanje nacionalnog ponosa.

"Ponudila je da plati račun. Ambasador se vraćao u Tiranu i bio je na raspolaganju da to uradi", rekao je Lolobriđida, dodavši da nekoliko nepoštenih pojedinaca ne može da osramoti narod pristojnih ljudi.

Italijanska ambasada u Albaniji potvrdila je u saopštenju da je platila račun, navodno oko 80 evra, u ime svojih građana.

Nejasno je kada se incident dogodio, ali sigurnosni snimak grupe italijana koja izlazi iz restorana postao je viralan na društvenim mrežama.

Vlasnik restorana je za albansku Report TV  rekao da je to prvi put da su mušterije napustile njegov lokal bez plaćanja i rekao da su četvorica Italijana čak pohvalili hranu.

Meloni i njena porodica proveli su nekoliko dana u Albaniji ove nedelje kao gosti premijera Rame.

image