Magazin

Mis Rusije će na svetskom takmičenju nositi kostim Carice-Labuda inspirisan ruskim bajkama

Pobednica nacionalnog izbora za mis, Margarita Golubjeva, će Rusiju na svetskom takmičenju izbor za "Mis univerzuma" predstavljati u nesvakidašnjem kostimu Carice-Labuda koji je izrađen po motivima ruskih bajki. Raskošna bela haljina je upotpunjena tradicionalnim kokošnikom, a cela zemlja sa nestrpljenjem iščekuje taj 16. novembar kada će Margarita zasijati na podijumu.
Mis Rusije će na svetskom takmičenju nositi kostim Carice-Labuda inspirisan ruskim bajkama© РИА Новости / Кристина Кормилицына

U okviru tradicionalnog, 72. po redu, izbora za "Mis univerzuma" ove godine nastupiće i prelepa Ruskinja Margarita Golubjeva, koja je na takmičenju za najlepšu devojku Rusije osvojila prvo mesto. Na takmičenju koje će se održati 18. novembra u El Salvadoru, nestvarno lepa 22-godišnjakinja će svoju zemlju predstaviti u tradicionalnoj haljini bele boje koja će biti upotpunjena kokošnikom, a kostim Carice-Labuda ostavio je bez daha sve posmatrače nacionalnog takmičenja, na kome je i bio premijerno prikazan.

Carica-Labud - kostim inspirisan ruskom tradicijom

Raskošna haljina u kojoj će Margarita prodefilovati ispred žirija simbolično je ponela naziv Carica-Labud, a kreatorka je prilikom njenog dizajniranja inspiraciju potražila u ruskoj tradiciji - bajkama, koje su njen neizostavni deo, kao i nacionalnoj nošnji. Poseban utisak na kreatorku Olgu Maljarovu su ostavile skice slikara Mihaila Vrubelja koje je on koristio prilikom stvaranja opere "Priča o caru Saltanu", još davne 1900. godine. Za izradu haljine utrošeno je 300 metara tila, kao i francuska čipka, rečni biseri i kristali, a čitav proces kreiranja ovog remek-dela trajao je nekoliko godina.

"Kada je haljina završena, njen donji deo me je podsetio na morsku penu, krila i perje. Tako se i rodila ideja da haljina ponese ime Carica-Labud." izjavila je kreatorka.

Međutim, nakon što je haljina izrađena, kreatorki je nedostajalo "ono nešto", što bi posmatrača nepogrešivo navodilo na misao o Rusiji. Ispiraciju je Olga ponovo potražila u ruskoj tradiciji i kulturi i - nije pogrešila! Samo nekoliko meseci kasnije napravljen je i kokošnik koji je savršeno upotpunio kombinaciju u kojoj će Margarita predstavljati svoju zemlju.

Najlepša Ruskinja ima impresivnu karijeru i obrazovanje

Lepo lice nije jedino što krasi mis Rusije - ona sa 22 godine studira na 2 fakulteta i iza sebe već ima nekoliko značajnih titula. Naredne godine, Margarita će moći da se pohvali diplomom Ruske carinske akademije, a već za 3 ili 4, još jednom diplomom - ovoga puta, iz oblasti muzičke umetnosti.

Ranijih godina, ova prelepa devojka je učestvovala i na najpoznatijem vokalnom takmičenju u zemlji, a oprobala se i na takmičenjima lepote. Pre samo dve godine, Margarita je proglašena za najlepšu studentkinju Rusije, a ove godine je stigla i da prodefiluje ispred sudija na takmičenju za "Mis Evrope", gde je odabrana za prvu pratilju.

image