Magazin

Proizvodi protiv starenja na meti holivudske glumice: starenje je u modi

Kontroverzna glumica, Džulija Foks, kojoj nije strano privlačenje pažnje medija po svaku cenu, ovaj put je pokrenula polemiku na drugačiji način. Ona se javnosti obratila i skrenula pažnju na sve češće neadekvatno reklamiranje takozvanih antiejdž proizvoda.
Proizvodi protiv starenja na meti holivudske glumice: starenje je u modi© Pixabay/geralt

"U industriji zabave si star sa 30 godina. Provela sam svoj 27. rođendan u krevetu, plačući jer nisam više u ranim dvadesetim", rekla je Džulija Foks. Ova ekcentrična tridesetdvogodišnja glumica rekla je da je starenje u modi, kao i to da nosite šta želite, uključujući i stomačić koji se preliva preko nisko sečenih farmerki.

"Nevažno šta stavim na lice ja ću ostariti, pa makar to bio i serum od 500 dolara. I svi znamo to i prestanimo da lažemo sami sebe!", rekla je Foks i dodala da će tužiti kozmetičke kompanije ukoliko vidi još jedan proizvod sa etiketom antiejdžing.

Uloga reklama je svakako velika, jer ne samo da kreira način na koji će proizvod biti prikazan, već utiče i na njegovu percepciju kod kupaca. Nakon uklanjanja reklama za maskare sa poznatim ličnostima koje nose veštačke trepavice, kako bi kupcu delovalo da je efekat proizvoda bolji nego što zapravo jeste, stopiran je ovakav način reklamiranja. Jedan proizvođač paste za zube morao je da povuče reklamu u kojoj je promovisao izbeljivanje zuba, a sve jer je neadekvatno reklamirao proizvod, odnosno dovodio kupce u zabludu. A krema protiv bora najčešće promovišu  devojke koje ih i nemaju.

Upravo u skladu sa tim, mnoge javne ličnosti su se konfrontirale kozmetičkoj industriji i reklamiranju proizvoda za negu. Možda bi u 21. veku upravo sa poznatim ženama na čelu, trebalo stati na stranu realnog prikazivanja lika žene ali i starenja, pa dozvoliti ženama da same odluče kako će izgledati bez nametanja jednog standarda za sve.

image