Magazin

Policajac potegao pištolj na kolegu zbog pretnje da će mu otkriti kraj filma "Top gan: Maverik"

Kada neko pokuša da nam otkrije kraj serije ili filma koju još nismo odgledali, verovatno ćemo se iznervirati i reći: "Pa, nemoj da mi pričaš kako se završava" i tu je razgovor gotov. Slična situacija se dogodila u Australiji, samo se otišlo dosta daleko. Naime, policajac iz Sidneja je osuđen jer je pretio da će pucati u kolegu nakon što ga je upozorio da mu ne otkriva detalje vezane za film "Top gan: Maverik".
Policajac potegao pištolj na kolegu zbog pretnje da će mu otkriti kraj filma "Top gan: Maverik"© print screen youtube /Top Gun: Maverick

Incident koji se dogodio u maju izgledao je kao scena iz nekog filma. Pozornik Dominik Gejnor potegao je pištolj na svog kolegu Morgana Rojstona i to zbog toga što mu je ovaj "zapretio" da će otkriti radnju blokbastera "Top gan: Maverik" sa Tomom Kruzom u gravnoj ulozi. 

Gejnor (30) je tada izvadio pištolj iz futrole i uperio ga u Rojstona (26), a prema sudskim dokumentima, otkriveno je da je rekao:"Upucaću te".

Njegov prst bio je na dršci, a ne na orozu i smejao se tokom čitavog incidenta, a uperio je svoje vatreno oružje u blizinu podnosioca žalbe i zadržao ga pet sekundi, navodi se u dokumentima.

Gejnor se izjasnio krivim zbog nošenja vatrenog oružja i zanemarivanja bezbednosti podnosioca žalbe. Osuđen je na 100 sati društveno-korisnog rada. 

Ranije ove nedelje, policija Novog Južnog Velsa u kojoj je radio saopštila je da je Gejnor suspendovan i bez plate.

Zbog situacije, policajac pao u depresiju

Rojston, koji je tada napustio policiju, rekao je sudu da je pao u depresiju posle incidenta, prenosi Ej-Bi-Si. On se na sudu prisetio da je želeo da postane policajac i da je svestan ozbiljnih opasnosti i mnogih izazova koje posao može da nosi. Istakao je da je uobičajeno da se juniori, tj. mlađi policajci, "šale i zadirkuju jedni druge", ali nikada neće zaboraviti "ogroman šok i strah" koje je osećao u tom trenutku.

Sa druge strane Gejnorov advokat je izjavio da je njegov klijent napravio strašnu grešku i priznao je da je zloupotreba oružja mogla imati ozbiljne posledice ali i da nije bilo zle namere da se uplaši ili zastraši.

Slučaju "Top gan" iz Australije se "sudi" i na mrežama

Ovaj slučaj iz Australije je "usijao" društvene mreže - mnogi se pitaju kako je situacija ovako eskalirala između dvojice kolega: "Ili je najneverovatnija marketinška priča za film ili je najbizarniji slučaj". 

Komentarisali su da pištolj nije igračka, već oružje. 

Film koji je izazvao incident

"Top gan: Maverik" je američki akcioni film iz 2022. godine u režiji Džozefa Kosinjskog. Nastavak je filma Top gan iz 1986. godine. Glavnu ulogu tumači Tom Kruz, dok se u sporednim ulogama nalaze: Majls Teler, Dženifer Koneli, Džon Ham, Ed Haris i Val Kilmer. Kruz i Kilmer ponavljaju svoje uloge iz prvog filma. Radnja se odvija 36 godina posle događaja iz prvog filma i prati Maverika koji se vraća u Školu za mornaričke pilote Sjedinjenih Američkih Država, gde je zadužen za obuku nove eskadrile borbenih pilota.

image