Magazin

Ponovo preokret: Nakon otkaza, Altman se vraća na položaj izvršnog direktora OpenAI

Suosnivač kompanije OpenAI Sem Altman, vratiće se na položaj izvršnog direktora samo nekoliko dana nakon što ga je Upravni odbor razrešio dužnosti i otpustio, saopštila je kompanija.
Ponovo preokret: Nakon otkaza, Altman se vraća na položaj izvršnog direktora OpenAIGetty © Justin Sullivan

Do ovog obrta je došlo nakon što je otpuštanje Altmana u petak izazvalo nezadovoljstvo zaposlenih i slanje otvorenog pisma sa upozorenjem da će svi podneti ostavku ako Altman ne bude vraćen na posao, prenosi Bi-Bi-Si.

"Radujem se povratku u OpenAI", poručio je Sem Altman u objavi na društvenim mrežama i dodao "Volim kompaniju i sve što sam uradio prethodnih dana je bilo u službi očuvanja ovog tima i nastavljanja zajedničke misije". Takođe, dodao je i da će kompanija graditi "snažno partnerstvo sa Majkrosoftom".

Pored povratka Altmana na položaj izvršnog direktora, OpenAI se u principu složio da delimično rekonstituiše Upravni odbor koji ga je razrešio.

Prošle nedelje, odbor je odlučio da ukloni Altmana, što je dovelo i do ostavke suosnivača Grega Brokmana, dovodeći AI kompaniju u haos.

Majkrosoft, najveći investitor OpenAI je tada je Altmanu ponudio da vodi "novi napredni istraživački tim AI" u tehnološkom gigantu.

image