Magazin

Zaposleni Open AI prete odlaskom ako članovi Upravnog odbora ne podnesu ostavke

Skoro 500 zaposlenih kompanije za razvoj veštačke inteligencije Open AI, danas je zapretilo da će otići iz firme ako svi članovi Upravnog odbora ne podnesu ostavke, preneo je Rojters pozivajući se na pismo zaposlenih.
Zaposleni Open AI prete odlaskom ako članovi Upravnog odbora ne podnesu ostavke© Unsplash/ Andrew Neel

"Način na koji ste otpustili Sema Altmana i uklonili Grega Brokmana iz odbora ugrozio je posao i potkopao našu kompaniju i njenu misiju. Vaše ponašanje je jasno pokazalo da niste kompetentni da nadgledate Open AI", navodi se u pismu, prenosi portal Vajerd.

Zanimljivo je da je među potpisnicima pisma Ilja Satskever, glavni naučnik kompanije i član njenog odbora, koji je optužen za koordinaciju puča u upravnom odboru protiv Altmana.

Neposredno pre nego što je pismo objavljeno, Satskever je objavio na Iks platformi: "Duboko žalim zbog svog učešća u akcijama odbora. Nikada nisam nameravao da naudim Open AI. Volim sve što smo zajedno izgradili i učiniću sve što mogu da ponovo ujedinim kompaniju". Na ovu objavu reagovao je i Sem Altman srcima.

Doskorašnji izvršni direktor kompanije Open AI, Sem Altman, koji je sa te funkcije opušten u petak, pridružiće se Majkrosoftu kako bi predvodio novi napredni istraživački tim za veštačku inteligenciju (AI), saopštio je danas izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela na društvenoj mreži Iks (Tviter).

U saopštenju se dodaje da će se ovom timu pridružiti i Greg Brokman, koji je takođe otpušten iz Open AI u petak, kao i druge kolege, prenosi Gardijan.
Novi izvršni direktor Open AI Emet Šir je danas potvrdio da je prihvatio ponudu koja se, kako je rekao, dobija jednom u životu, da bude privremeni šef ove kalifornijske kompanije, kao i da će reformisati menadžment i rukovodstvo Open AI.

image