Magazin

"Vog" magazin: Mesijev dres sa brojem 10 je jedan od najvećih modnih trendova 2023. godine

Godina za nama bila je veoma uzbudljiva kada je moda u pitanju. Bilo je i skandaloznih promašaja, ali i genijalnih kreacija i kampanja koje su na noge digle čitavu industriju. Sada je modni magazin "Vog" objavio spisak najvećih modnih trendova za 2023. godinu, a jedan komad nam je posebno privukao pažnju. U pitanju je roze dres sa brojem 10 fudbalera Lionela Mesija, za koji gotovo niko od modnih znalaca nije mogao pretpostaviti da će se naći na spisku.
"Vog" magazin: Mesijev dres sa brojem 10 je jedan od najvećih modnih trendova 2023. godineGetty © Bruce Bennett

Poznato je da su sport i moda veoma isprepletani, ali se isto tako, nikada nije desilo da se na spisku najvećih modnih trendova nađe jedan dres. O istorijskom uspehu Mesijevog, i njegovom plasmanu u TOP 15 modnih trendova 2023. godine, društvene mreže bruje već nekoliko dana, a intenzitet popularnosti ovog dresa dodatno povećava kako vreme odmiče.

Mesijev dres sa brojem 10 na Vogovom spisku najvećih modnih trendova 

Kada je sredinom jula meseca ove godine Lionel Mesi najavio da će se pridružiti ekipi Inter Majamija, javnost je bila veoma iznenađena. Samo nekoliko dana kasnije, u internet prodavnicama širom sveta se pojavio se i dres sa brojem 10, nesvakidašnje bledo roze boje, koji je pripao najboljem fudbaleru u istoriji.

Najbolji strelac Argentine i osmostruki osvajač Zlatne lopte, međutim, nije samo rekorder u broju datih golova u jednoj godini, već i u broju prodatih dresova. Od momenta lansiranja na sajtu Adidasa, pa sve do danas, jedinstveni odevni predmet je rasprodat u praktično svim veličinama, a na novu partiju se čeka mesecima u svim zemljama sveta.

Zapaženi i memoari Britni Spirs i cipele-kopita Mezon Maržela

Na spisku najvećih modnih trendova ove godine se pored Mesijevog dresa našlo još 14 predmeta. Međutim, možda i najviše pažnje su privukli memoari Britni Spirs "Žena u meni", koji su svetlost dana ugledali u oktobru mesecu. U iskrenoj ispovesti, bivša kraljica popa je sa svojim obožavaocima podelila mnoge intimne trenutke, a knjiga je osvojila srce publike za jako kratko vreme.

Među najistaknutijim trendovima našle su se i cipele u obliku kopita modne kuće Mezon Maržela, šorts toliko kratak da više podseća na donji veš, nego na odevni predmet, brenda Botega Veneta, kao i ErPods Maks slušalice koje su prve "on-ir" slušalice koje je lansirala kompanija Epl. Mesto na laskavom spisku pripalo je i šortsu koji veoma podseća na muške bokserice, gumenim papučama u obliku žablje glave, kao i maksi suknjama od teksasa.

image