Magazin

Mesečni horoskop za januar 2024. godine

Dok 2023. godina perja u nepoznatom pravcu, sve više se udaljavajući od nas, nastupa 2024. Ne bih rekla da je baš mnogo interesuje šta mi očekujemo od nje - što će pokazati već ovaj januar. Po jutru se dan poznaje, ili u ovom slučaju - po januaru se 2024. godina poznaje.
Mesečni horoskop za januar 2024. godine© freepik/pikisuperstar

A na ulasku u januar - Sunce i Pluton se nalaze u znaku Jarca, Saturn i Neptun u znaku Riba. U Biku su Jupiter i retrogradni Uran, a u znaku Device je Mesec. U znaku Strelca su Venera, retrogradni Merkur i Mars.

U Januar ulazimo sa opozicijom Meseca i Saturna i kvadratom Venere i Saturna - nisu ovo baš obećavajući pokazatelji niti za emotivnu, niti za poslovno finansijsku stabilnost, a niti za zdravstvenu ako ćemo pravo - već pre govore o varijanti "doteralo cara do duvara" tako da je sigurno da će nas makar jedan deo januara onako fino testirati u svim navedenim segmentima.

2. januara Merkur u znaku Strelca kreće direktnim hodom, ali će tokom cele prve nedelje ovog meseca biti prilično spor – pa to baš i nije pravi trenutak da se bavimo iole bitnijim pitanjima jer će sve ići neuobičajeno sporo i otezati se.

4. januara Mars iz znaka Strelca prelazi u znak Jarca, mesto svoje egzaltacije i vanredne snage, što će u pozitivnom smislu doneti upornost, energičnost, istrajnost i volju a u negativnom smislu - destruktivnost, netoleranciju, čak i nasilnost.

11. januara imamo mlad Mesec u Jarcu - ovaj znak predstavlja strukturu, sisteme i organizaciju, pa na ličnom nivou ulazimo u period postavljanja novih planova i određivanja prioriteta, građenja i materijalizaciju novih temelja za strukture koje će trajati u vremenu.

14. januara Merkur prelazi u znak Jarca - posle raštrkanosti reči, misli i dela koji su postojali sa Merkurom u znaku Strelca, sada ulazimo u fazu skoncentrisanosti, fokusiranosti, čiste i hladne logike.

20. januara Sunce prelazi u znak Vodolije i počinje vladavina ovog znaka, ali i centralni deo zime. Vodlijama želimo posebno srećne rođendane, jer odmah dan kasnije  i Pluton prelazi u njihov znak. Za Vodolije u znaku, ali i Vodolije na podznaku nastupa period velikih, dubokih i suštinskih promena. Vezano za neki širi plan - pred nama je vreme tehničkih napredaka i pronalazaka, modernizacije, ali i velikih pobuna i urušavanja zastarelih sistema.

23. januara Venera prelazi u znak Jarca - vreme je za domaćinski odnos prema novcu. Ova Venera ukazuje na potrebu za sigurnošću u materijalnoj sferi, ali i za dokazivanjima i ambicijama. U emotivnom smislu - emocijama pristupamo na zreo i ozbiljan način.

25. januara imamo pun Mesec u znaku Lava - prisutan je osećaj ograničenja u jednom ili više životnih segmenata, što može proizvesti burne reakcije kod nas.
I tako....ispred nas je najduži mesec, popularno nazvan "hoćemo li više izaći iz ovog januara?" 2024. godina polako udara ritam, vreme nam je da zaigramo po taktovima njene muzike.
Srećno!!!!

Ovan

Ljubav
Poslovna dešavanja i obaveze mogu uticati na vaš emotivni život tokom januara pa se potrudite da za partnera i vas bude dovoljno prostora za zajedničke aktivnosti i opuštanje. Voljena osoba će imati dosta razumevanja i podržavati vas i baš iz tog razloga pronađite u svom prenatrpanom rasporedu trenutke za putovanja, izlete, uživanja ili druženja sa zajedničkim prijateljima. Posvećenost će doneti stabilnost, mir i više bliskosti između vas dvoje. Na samom početku januara, kao i tokom poslednje dekade meseca, partner može biti izrazito sumnjičav - nemojte davati razloga za tako nešto.

Slobodni Ovnovi - pred vama je dosta dobar ljubavno - seksualni period. Želeli ozbiljniji odnos (aktivnije u drugom delu meseca) ili samo avanturu i dobru zabavu (šanse će se samo ređati pred vama)- prilika ćete svakako imati.

Posao
Radničko - udarnički mesec je pred vama. To malo odmora što uspete da uhvatite za praznike i na kratko danete dušom, to vam je, što vam je. Većinu januara ćete provesti do nosa zakopani u posao, a prave rezultate, bili oni finansijske ili dogovorno – saradničke prirode videćete tek u poslednjoj dekadi meseca. Sve pre toga će, što se rezultata tiče, biti prilično sporadično i na kašičicu, daleko od onog što vi zaista možete. To je period kada će i sve što je dogovoreno ranije konačno profunkcionisati na pravi način.

Zdravlje
Nećete baš moći da se pohvalite fantastičnom zdravstvenom situacijom, najvećim delom zbog toga što ćete se do krajnjih granica trošiti. Ako želite sebi dobro,naučite da sebe stavite na prvo mesto.

Bik

Ljubav
Zastoj u komunikaciji, manji nesporazumi ili sitnije čarke mogu obeležiti ulazak u januar. Ne shvatajte sve previše ozbiljno jer se situacija brzo menja i partner i vi ćete u ostatku meseca lako pronalaziti zajednički jezik i davati jedno drugom jaču podršku. Period je dobar za putovanja (nešto više u prvoj polovini meseca) i za druženja sa zajedničkim prijateljima. Porodični odnosi i problemi vezani za ukućane mogu vas u poslednjoj nedelji januara uznemiriti na kratko.

Slobodni Bikovi – ljubavni izazovi i uzbudljiva dešavanja pratiće vas tokom prve dve dekade januara. Bićete slobodniji i otvoreniji i za avanturu, pa čak i za ulazak u tajnu ljubavnu priču. Poslednja dekada meseca je dosta ozbiljna i priče pokrenute u tom periodu mogu vam doneti i zadovoljstvo, ali i stabilnost i trajnost.

Posao
Finansije su u prvom delu meseca nestabilne, sa češćim neplaniranim troškovima. No, ovaj sektor će od drugog dela januara početi da pokazuje znake oporavka iako postoji tendencija da se vaši prihodi uvećaju, prisutno je i to da ćete dosta razložnije raspolagati novcem. Što se poslovnog dela tiče - malo ste zbrkani i konfuzni tokom prve dekade, neke stvari idu sporije od očekivanog ili vi niste zadovoljni svojim učinkom. Ostatak meseca vam donosi dobru organizaciju, korektne dogovore - i rezultate.

Zdravlje
Problemi sa grlom i žlezdama tokom prve polovine meseca, a moguće su i jače virusne infekcije. Drugi deo januara - nešto više stresa, ali stabilnije zdravlje.

Blizanci

Ljubav
Slatko – opori ukus dešavanja tokom januara u postojećim emotivnim relacijama. Kao što ima lepih momenata, isto tako su prisutni i tenzija i osećaj da se odnos vrti u jednom te istom krugu. Ovi negativni efekti su prisutniji u početnoj fazi meseca, ali i tokom poslednje dekade januara. Neki od vas mogu biti skloni flertu "sa strane" kao pokušaju da se pronađe izlaz iz učmalosti i statičnosti. S druge strane i partnerova ponašanja vas povremeno mogu naterati da se zamislite i posumnjate. Snažni odnosi će prevazići probleme, ali oni koji su nestabilni mogu imati poteškoća.

Slobodni Blizanci – da će biti emotivnih prilika - biće ih. Ipak, pitanje je da li su ovo odnosi u koje ulazite samo iz strasti...ili iz usamljenosti. Prošlost će vas malo "mučiti" tokom prve dekade januara.

Posao
Raštrkanost, neorganizovanost i neadekvatna komunikacija sa saradnicima obeležiće skoro celu prvu polovinu januara. Za neke od vas može biti i neprijatnih iznenađenja na polju finansija ili većih neplaniranih troškova. U drugom delu meseca se trudite da se organizujete bolje i pohvatate "konce dešavanja" i da se više usmerite na prioritetne obaveze i dogovore – što će rezultirati efikasnijim funkcionisanjem. Kraj meseca je dosta nemiran sa puno dešavanja, aktivnosti i žurbe.

Zdravlje
Ne baš sjajna zdravstvena situacija tokom skoro celog meseca. Pored osetljivog respiratornog sistema i hroničnih problema starijim Blizancima postoji mogućnost i za povrede i stomačne tegobe.

Rak

Ljubav
Početak meseca donosi nervozu i osećaj manjka bliskosti i povezanosti sa partnerom. Moguće je da ovo nije realno stanje stvari, već samo vaša percepcija jer je kraj godine doneo umor i mentalnu preopterećenost. U svakom slučaju, kroz vaš sektor partnerstava će tokom ovog meseca tranzitirati Sunce, Mars, Merkur i Venera - u onim odnosima koji su stabilni i gde postoji kvalitetna komunikacija, ovo samo može doneti veću povezanost, bliskost, energiju, pa i strast. Dok kod onih odnosa u kojima postoji naglašena problematika i nerešene teme duži period, može biti češćih verbalnih okršaja. Dakle - nekim parovima jače povezivanje.....a drugima - jača tenzija.

Slobodni Rakovi - može biti interesantnih ljubavnih dešavanja, naročito u drugom delu meseca. Uživanje u flertu, društvenosti...pa čak i veza.

Posao
Uglavnom ćete uspevati da finansijsku situaciju održite stabilnom, ali ćete morati da ograničite troškove i često sebe "lupite po ruci" da ne biste nešto impulsivno kupili. Posebno je po pitanju finansija zahtevan početak, kao i kraj januara. Što se posla tiče, dosta ćete biti usmereni i na zaostale i na tekuće, ali i na nove obaveze i dogovore (kojih će biti neočekivano mnogo). Od vas se tokom ovog meseca zahteva veća posvećenost timskom radu i prevazilaženje potencijalnih komunikacijskih problema.

Zdravlje
Prva polovina januara je zdravstveno nestabilna i u tom ćete periodu biti osetljiviji, posebno respiratorni sistem, mada su moguće i povrede.

Lav

Ljubav
Gledajte da makar prvu dekadu januara iskoristite za više opuštenja sa partnerom, uživanje i zabave - jer se jako brzo stelijumom planeta aktivira vaš sektor obaveza i zahtevne svakodnevice, pa će vam to oduzimati i vreme i energiju. Potencijalne poteškoće u emotivnim relacijama bi mogle doneti vaša prezahtevnost, nefleksibilnost ili nervoza. Poslednja nedelja januara (kada je pun Mesec u vašem znaku) može biti dosta naporna - možete imati osećaj da vas i partner i okolnosti uslovljavaju, koče, sputavaju, što može proizvesti vaše burne reakcije, a kod nekih parova dovesti čak i do dubljeg raskola u odnosu.

Slobodni Lavovi - koliko god vam vreme i okolnosti dozvoljavale, koristite svaki trenutak za društvene aktivnosti I izlaske. Imaćete uspeha po pitanjima ljubavi - naglašeni su flertovanje i strasti.

Posao
Po pitanju finansija trebalo bi da oprezno koračate u prvoj polovini meseca - neplanirani troškovi će se pojavljivati, a i vi ćete biti skloni da budete široke ruke. Stabilniji novčani tokovi i racionalnije korišćenje sredstava prisutni su u drugom delu meseca. Poslovno - dosta obaveza i pritisaka kroz posao pa obratite pažnju na svaki detalj, dobro se organizujte i ne budite previše rigidni i zahtevni u kontaktima sa saradnicima. Ovog meseca možete napraviti prve značajne korake ka promenama ili napredovanju.

Zdravlje
Dobar je trenutak da se rešite nekih loših navika i usvojite nove koje će doprinositi dobrom stanju vašeg organizma. Period nije sjajan po pitanju zdravlja, imunitet vam je sa većim oscilacijama.

Devica

Ljubav
Dešavanja u domu ili ona sa članovima porodice mogu tokom januara ići iz krajnosti u krajnost - donositi vam vanredno lepe momente u jednom trenutku, u drugom vas onespokojavati ili zbunjivati. Zato će januar biti nešto teži onim parovima koji žive zajedno ili su u braku. Pokušajte da više razumete, a manje kritikujete jedno drugo. Device u vezama mogu imati manjih distrakcija ili će vam okolnosti unositi nervozu, što se u nekim momentima može preliti i na odnos sa voljenom osobom. No, mnogo će više biti lepih zajedničkih trenutaka - a ni strasti neće manjkati.

Slobodne Device - već od kraja prve nedelje januara mogu se dogoditi pomaci u vašem ljubavnom životu. Vaše polje zabave i ljubavi (ali i strasti) će biti vrlo aktivno tokom ovog perioda i neka dešavanja vas mogu pozitivno iznenaditi.

Posao
Sem manjih poteškoća tokom prve dekade januara (ili povlačenja zbog više nego zasluženog odmora), ostatak meseca donosi dosta mirno putovanje kroz poslovni segment. Iako do sada to možda nije bilo tako, stvari će dolaziti na svoje mesto, uklapaćete se, dobro organizovati, bez većih prepreka završavati sve obaveze a i kreativni element kod vas će biti na vrhuncu. Ukoliko je vaša želja da nešto promenite u skorije vreme (radno mesto, firmu, poslovno usmerenje), to dolazi na dnevni red krajem meseca.

Zdravlje
Prehlade, pa čak i povrede aktuelne su početkom i krajem januara. Drugi deo meseca je zdravstveno stabilniji po vas.

Vaga

Ljubav
Dokle god je Venera u znaku Strelca (23. januara prelazi u Jarca) imaćete više nego dovoljno entuzijazma, volje i energije da u svom emotivnom životu i pored otežavajućih okolnosti budete prilagodljivi, aktivirate partnera i sebe na pozitivan način. Moguće je da će partner više vremena provoditi na poslu i biti zatrpan obavezama, a postoji potencijal i za porodičnu problematiku kod njega. Poslednja dekada januara je nešto zahtevnija po vas - iako je odnos sa partnerom stabilan i miran, vi se možete osećati umorno, istrošeno i pomalo nezadovoljno.

Slobodne Vage - prva polovina meseca vam je prilično dinamična i ispunjena aktivnostima, bilo sa društvom, kroz malo putovanja - ili kroz kontakte sa zanimljivim osobama. Pazite samo da tokom druge dekade meseca ne "zalutate" u tajnu priču.

Posao
Odmah nakon praznika i povratka u poslovnu svakodnevicu bićete u punoj brzini. Pred vama je mnoštvo obaveza, poslovnih putovanja, sastanaka, ali i dobrih ideja koje možete realizovati. Bitna papirološka pitanja rešavate do polovine meseca. Iako sam početak januara neće delovati obećavajuće (zbog povećanih troškova), ipak ćete kroz ostatak meseca prilično solidno zaraditi, možda i od dodatnih poslovnih aktivnosti. Moguća su ulaganja u privatni posao ili u neki vid dodatnog obrazovanja, kurseva.

Zdravlje
Prehlade tokom prve nedelje januara pa vodite računa i o potencijalnim povredama. Nešto više umora pred kraj meseca. Kod starijih aktiviranje hroničnih zdravstvenih stanja.

Škorpija

Ljubav
Neka manja tenzija može se provlačiti između partnera i vas na samom početku januara - po nekim pitanjima se nećete baš uklopiti ili pak možete smatrati da vam voljena osoba ne posvećuje dovoljno vremena i pažnje. No, ovo je prolaznog karaktera, vrlo brzo ćete  uzeti situaciju u svoje ruke i postati pokretačka snaga u odnosu, inspirisati partnera na zajedničke aktivnosti i uneti mnogo više strasti nego do sada u vašu vezu. Pogotovo je drugi deo januara ispunjen planovima, akcijama, dešavanjima i dobrom energijom.

Slobodne Škorpije - i vama slede pojačane aktivnosti, kroz putovanja, druženja, izlaske - neće vas držati mesto. Vaša harizmatičnost i osvajački temperament su naglašeni – nekima od vas će više prijati flertovanja ili strasti a neki mogu uploviti i u ljubavni odnos koji može potrajati.

Posao
U prvim radnim danima januara možete se suočiti sa problemima i otežanjima u poslovnom sektoru, što vas na kratko može usporiti ili zabrinuti. No, vrlo brzo uspevate da se fokusirate, organizujete i više nego ozbiljno prionete na poslovne aktivnosti što će u kratkom roku doneti dobre rezultate. Već od ulaska u drugu dekadu januara očekujte da vam se mogu ponuditi novi poslovni angažmani, projekti, dogovori. Ponude su dosta ozbiljne i vredelo bi razmisliti o njima. Po pitanju finansija - nakon klackavog početka meseca, ulazite u znatno stabilniju finansijsku fazu koja će potrajati do kraja januara.

Zdravlje
Iako ste energetski dosta isceđeni, pa samim tim i slabijeg imuniteta na ulasku u 2024. godinu vaše stanje se popravlja i donosi vam do kraja januara solidnu situaciju. Krajem meseca moguće povrede.

Strelac

Ljubav
Pomalo truckav put kroz januar za parove. Prisustvo Marsa i retrogradnog Merkura u vašem znaku na početku meseca obećava visok nivo energije, koji lako može "skrenuti" u pravcu tenzije u partnerskim odnosima (a zasluge za to ćete imati oboje) i ukazuje na rasprave koje se ponavljaju na iste teme ili oko istih sitnica. Ipak, Venera koja je takođe u vašem znaku obuzdava ovu energiju i donosi onaj dašak pozitive, bliskosti i emocija koji vam je potreban da zajedničkim snagama pregurate sve. Pa ćete tako tokom januara klackati između dobre energije i snažnih strasti - pomešano sa varnicama koje će povremeno izbijati. Drugi deo meseca hladi usijane glave kod oboje.

Slobodni Strelčevi - vama će ovaj višak energije u kombinaciji sa potrebom za uživanjem itekako prijati. Zabava, ljubavi, strasti, ludilo.

Posao
I vi ćete u januar zakoračiti prilično opustošenog novčanika i truditi se da podignete ručnu kočnicu po pitanju troškova. Na vašu sreću, januar ipak obećava dosta povoljne finansijske okolnosti i više nego solidne zarade. Poslovno - postojaće obaveze, projekti ili saradnje o koje ćete se saplesti više puta (ali ćete ih ipak uspešno privesti kraju). Drugi deo meseca donosi solidnu organizaciju i poslovne aktivnosti. Nekima od vas ide ponuda koja menja sve - i to u drugom delu meseca.

Zdravlje
Vaš imuni sistem je dobio solidnu količinu udaraca u prethodnim mesecima. Doći će do stabilnosti uskoro, a na vama je da se uvedete u red po mnogim pitanjima.

Jarac

Ljubav
Do mladog Meseca u vašem znaku (11. januara) malo je verovatno da ćete baš moći da se pohvalite stabilnošću u svojim emotivnim relacijama. Period nemira, nesporazuma, čak i distance između partnera i vas (kod nekih emotivne, kod nekih fizičke). No, taj novi početak koji je oličen u mladom Mescu,  doneće da se i partner i vi (pogotovo vi) uozbiljite, popričate razumno i bez tenzije, razrešite nesporazume i pod mnogo boljom energijom krenete u ostatak meseca. Promene koje budete napravili prijaće i jednom i drugom i doneti veću povezanost i jačanje bliskosti između vas dvoje.

Slobodni Jarčevi - vaš društveni, ali i emotivni život može procvetati od ulaska u drugu dekadu meseca. Za neke od vas, januar ipak ima nijanse prošlosti - kontakti i susreti sa bivšim partnerima su mogući.

Posao
Ovo je mesec u kojem biste mogli stabilizovati poslovni sektor, pa čak i napraviti ozbiljne pozitivne pomake. Iako u januar ulazite po malo poljuljani, nesigurni, čak i zabrinuti po pitanjima finansija,ovo stanje će se brzo promeniti, kada uhvatite pravac i zamah. Bukvalno ste tokom januara kovač svoje sreće, jer će od vašeg truda i angažovanja zavisiti koliko ćete brzo ići napred. Doduše, biće tu i par srećnih okolnosti tokom drugog dela meseca. Finansijskim rezultatima ćete ipak biti zadovoljni.

Zdravlje
Kako januar bude odmicao, vi ćete se osećati bolje, energičnije i stabilnije po pitanjima zdravlja. Krajem meseca su moguće povrede.

Vodolija

Ljubav
Vaše će emotivne relacije proći uspešno kroz januar ali ne bez povremenih trzavica i između partnera i vas, ali i kroz porodični sektor kod oboje. Vi lično umete biti zadrti i teški (iako verovatno ne doživljavate sebe kao takve) a partner i porodica vam mogu testirati živce pa ćete umeti da se prikažete u svojim "uraganskim" izdanjima i insistirati da stvari idu po vašoj volji i pod vašom kontrolom - što definitivno neće popraviti situaciju. Venera je na vašoj strani tokom većeg dela januara što ukazuje da su uživanje sa partnerom, zajedničke akcije i dešavanja, stavljanje emocija na prvo mesto ipak neuporedivo bolji put koji vas oboje vodi ka stabilnosti i jačanju bliskosti. Slobodne Vodolije - kroz izlaske, druženja ili preko društvenih mreža, možete upoznati osobe koje su po vašoj meri.

Posao
Nekih poslovnih izazova će definitivno biti tokom januara. Situacije, projekti ili dogovori koji su vam od važnosti i na koje računate mogu biti prolongirani na drugu polovinu meseca. Takođe, odnos sa saradnicima će imati uspone i padove i nećete se baš uvek najbolje razumeti. Što se finansija tiče - prvi deo meseca baš i nije sjajan, prilivi su neujednačeni, a troškovi povećani. Situacija će se srediti i stabilizovati, ali ćete i vi morati da doprinesete kroz smanjenje troškova i pametan odnos prema novcu.

Zdravlje
Nešto povišen nivo stresa, pa može biti i problema sa spavanjem ali i oscilacije imuniteta. Stariji pripadnici znaka - hronične tegobe.

Ribe

Ljubav
Početna faza januara vas zatiče u osećaju da "nešto fali" ili nešto nije u redu i na svom mestu u vašim emotivnim relacijama. Možda vas je prethodni period i dešavanja u njemu udaljio od partnera pa bi sada bio trenutak da se stvari ispravljaju i sređuju - što će se otvoriti od ulaska u drugu dekadu meseca. Pred voljenom osobom i vama se otvara vreme u kojem se možete više posvetiti jedno drugom a istovremeno i više uživati u zajedničkim aktivnostima, druženjima, pa možda i nekom kraćem putovanju. Zajednički jezik će se lakše pronaći, dogovori postići. Umećete da budete podrška jedno drugom, što će ojačati vaš odnos i stabilizovati vas.

Slobodne Ribe - postoje jako dobre šanse da tokom ovog meseca uđete u kontakt sa osobom koja može postati ozbiljan ljubavni faktor u vašem životu.

Posao
Bez izazova, nervoze i poteškoća nećete moći da prođete tokom januara ali isto tako, ovaj vam je mesec odličan za postepeno sticanje poslovne stabilnosti, jačanje vaših ambicija i uticaja, za napredovanje i za formiranje temelja za ozbiljne poslovne poduhvate u budućnosti. Druga polovina meseca može doneti više nego ozbiljnu poslovnu ponudu ili projekat, nešto što je baš po vašoj meri. Nešto više tenzije na samom početku januara sa kolegama, kao i u poslednjoj nedelji ovog perioda.

Zdravlje
Dokle god je Saturn u vašem znaku poseban fokus je potrebno staviti na zdravstvenu stabilnost i na sve ono što vi možete uraditi da biste je postigli. Budite odgovorni prema sebi, naučite da stanete.

Horoskop priredila astrolog Olga Savić , venerasapapilotnom.com

image