Magazin

Kako biti šik tokom hladnih dana

Smišljanje odevne kombinacije u hladnom periodu godine može da bude naporno. Međutim, u svim slojevima i teksturama možemo pronaći lepotu i uživati u procesu oblačenja, umesto da nas umara
Kako biti šik tokom hladnih danaGetty © Michael Campanella

Kada su dani kraći i sumorni, bez sunčeve svetlosti, na nama je da ostanemo voljni i raspoloženi. Jedna od stvari koja će nam pomoći da se osećamo lepo tokom celog dana, bez obzira na hladnoću ili oblačno nebo, je omiljeni topli džemper. Udobne čizme ili zimski aksesoari će biti ''mali spas'' u danima kada bismo najradije da ostanemo u krevetu pod ćebetom. Predstavljamo vam nekoliko ideja za uklapanje odevnih kombinacija tokom jeseni i zime.

Prvi sloj

Iako mu je glavna funkcija da se nosi direktno uz kožu i da greje telo, prvi sloj može biti jedan od glavnih delova kombinacije. Umesto klasičnih potkošulja, uska rolka preko koje ide širok džemper stvara zanimljiv odnos silueta. Takođe, termo čarape ili helanke mogu biti zanimljive ispod suknje kada želite da kombinacija bude razigrana.

Duže je bolje

Kratke jakne su često u trendu, ali nisu uvek dovoljno funkcionalne. Dugačke bunde, jakne ili kaputi su prikladniji, topliji i podižu celu kombinaciju na nivo elegancije. Naravno, ima slučajeva u kojima kratka jakna čini kombinaciju simpatičnom i mladalačkom, ali ne treba žrtvovati udobnost i zdravlje kada je napolju hladno. Dobro skrojen kaput u efektnoj boji može potpuno da promeni utisak ostatka garderobe koju imate na sebi.

 

Visoke čizme

Mnogima su omiljeni deo garderobe za hladne mesece dobre čizme. Ako mislite da je vreme za promenu i želite da se odvojite od sigurnog izbora crnih čizama koje vam idu uz sve, možete da pronađete njihovu napredniju zamenu. Potpetice ne moraju biti visoke, zimi je udobnost na prvom mestu. Možete se opredeliti za neutralnije boje, jer su veoma efektne. Bež ili braon koža idu uz sve, ali uvek se možete igrati i kupiti upadljivi crveni, zeleni ili bilo koji drugi par u jarkoj boji. Zanimljiva obuća je uvek dobar izbor.

 

Igra tekstura

Ono što hladni dani donose, pored slojevitog oblačenja, su različite teksture. Ne ustručavajte se da obučete helanke i džemper ispod omiljene kožne jake, ili da ogrnete grublji vuneni šal oko svilene haljine (ispod koje mogu ići rolka i tople čarape). Ovakva igra je dobra za one koji ne vole previše da eksperimentišu sa bojama.

Aksesoari

Jesen i zima su jedina godišnja doba koja zaista zahtevaju aksesoare. Postoje oni koji vole da nose komplet i da im kapa, šal i rukavice budu istih boja i materijala. Ovo je uvek dobar izbor koji će da izbalansira ostatak kombinacije. Što se šala i kape tiče, možete da pronađete boje i nijanse koje odgovaraju vašem tenu i boji kose i očiju. Za one koji vole da mešaju, možete isprobati gore navedene kombinacije tekstura, a zadržati se u jednoj boji. Takođe, unikatni komadi ručno izrađenih aksesoara su uvek dobri kada želite da vam se kombinacija izdvaja od ostalih.

image