Magazin

Avion Boing 767 sleteo na trup (VIDEO)

Zastrašujući momenat dogodio se na aerodromu u Istanbulu - Boing 767 sleteo je na pistu bez prednjeg točka, a varnice su sevale sa svih strana. Razlog ove nezgode još nije utvrđen, ali na sreću nije bilo povređenih.
Avion Boing 767 sleteo na trup (VIDEO)© Принт скрин/Јутјуб

Teretni avion američke aviokompanije Fedeks sleteo je na aerodromu u Istanbulu bez spuštenog prednjeg točka zbog nepoznatog kvara, saopštilo je tursko ministarstvo za saobraćaj.

Avion Boing 767 kompanije "Fedeks erlajns" javio je kontrolnom tornju da iz Pariza u Istanbul stiže sa kvarom na stajnom trapu, javila je turska agencija Anadolija.

Pilot je zatražio dozvolu za rizično sletanje na trup aviona, što je uspešno izvedeno uz intervenciju Aerodromske spasilačke i vatrogasne službe. Ministarstvo je saopštilo da nije bilo povređenih u incidentu.

Na video snimku koji kruži društvenim mrežama, vidi se kako lete varnice i pojavljuje se dim dok je prednji deo aviona "struže" pistu pre nego što je poliven penom za gašenje požara.

Pista na koju je sleteo avion je privremeno zatvorena, ali se saobraćaj na drugim pistama ovog aerodroma odvija bez ometanja.

image