Magazin

Ovo je 10 "najinstagramičnijih" hotela na svetu

Sezona godišnjih odmora samo što nije počela, a znači - i utrkivanje za najbolje slike na Instagramu. Ako želite da ove godine budete ubedljivi pobednik u kategoriji najlepših slika sa letovanja, ovi hoteli su u TOP 10 po mišljenju eksperata za putovanja.
Ovo je 10 "najinstagramičnijih" hotela na svetu© Canva / Michal_Bednarek

Fantastične fotografije sa letovanja su imperativ za mnoge turiste, pa se i izbor hotela često vrši baš na osnovu njegove estetike. Ukoliko ste i vi jedan od onih turista koji žele da ostave utisak na društvenim mrežama, ovi hoteli bi trebalo da budu vaš prvi izbor.

Prilikom kreiranja spiska "najinstagramičnijih" hotela, eksperti za putovanja su analizirali 80 ugostiteljskih objekata ove vrste širom sveta i rangirali ih na osnovu ukupnog broja haštagova (koji služe za obeležavanje) na fotografijama podeljenim na društvenoj mreži Instagram.

1. Burj Al Arab, Dubai

Burj Al Arab hotel u Dubaiju poneo je titulu "najinstagramičnijeg" hotela na svetu, sa preko dva i po miliona haštagova na objavama gostiju. U visokoj građevini svoj od stakla nalazi se 198 ekskluzivnih apartmana sa pogledom na more, a gosti imaju priliku da uživaju u najraznovrsnijem sadržaju koji nudi hotel.

2. Atlantis, The Palm, Dubai

Na drugom mestu nalazi se Atlantis hotel lociran na Palm ostrvu, koji se na objavama korisnika našao više od 650 hiljada puta. Atlantis je dosta veći od Burj Al Arab hotela kada su smeštajni kapaciteti u pitanju i poseduje 1.544 soba. U ovom rizortu se nalazi i najveći akvapark na svetu, Aquaventure Waterpark.

3. Soneva Jani, Maldivi

Soneva Jani na Maldivima je zauzeo visoko treće mesto na spisku najfotogeničnijih hotela na svetu - njega su korisnici u svojim objavama označili preko 400.000 puta. Do ovog spektakularnog hotela, koji čine 51 vila na vodi i 7 ostrvskih rezidencija, može se stići samo posebnim avionom sa Velana međunarodnog aerodroma, koji je udaljen oko 160 kilometara.

4. Villa d’Este, Jezero Komo, Italija

Hotel Villa d’Este na čarobnom jezeru Komo u Italiji datira iz 16. veka i našla se na četvrtom mestu po "instagramičnosti", a sve zahvaljujući svojoj renesansnoj estetitci. Sagrađena je kao letnja rezidencija za kardinala Koma, a danas je najlepši hotel u Italiji i jedan od najlepših na svetu.

5. Bellagio, Las Vegas, Sjedinjene Američke Države

Hotelu Bellagio u Las Vegasu pripalo je 5. mesto u kategoriji hotela sa najlepšim enterijerom i okruženjem po mišljenju korisnika Instagrama. Ovaj hotel sa 5 zvezdica je poznat i po "plešućim" fontanama koje se nalaze tik ispred njega, a sadržaj je toliko raznovsan da nikome neće biti dosadno - ni najmlađim, ni najstarijim gostima.

TOP 10 hotela za dobre slike na Instagramu

Narednih 5 pozicija zauzeli susledećih pet hotela:

  • Beverly Hills Hotel - Kalifornija, Sjedinjene Američke Države
  • Giraffe Manor - Kenija
  • Ritz - Pariz, Francuska
  • Marina Bay Sands Hotel - Singapur
  • Claridge’s - London, Ujedinjeno Kraljevstvo
image