Magazin

''Roleks'' nudi sertifikate o autentičnosti za polovne satove

Kompanija se pridružuje tržištu polovnih stvari, pa će sada svi zainteresovani za kupovinu ovih luksuznih satova moći da dobiju potrvrdu o autentifikaciji proizvoda
''Roleks'' nudi sertifikate o autentičnosti za polovne satoveGetty © Spencer Platt

Iako brend nikada nije direktno učestvovao u ovakvim prodajama, odlučili su da počnu dodeljuju sertifikate o autentičnosti odobrenim trgovcima. To znači, da oni koji žele da budu sigurni da je polovni ''Roleks'' sat koji žele da kupe zaista pravi, mogu dobiti zvaničnu potvrdu kompanije.

''Roleks'' satovi su neki od najčešćih proizvoda koji se mogu naći na preprodajnom tržištu polovnih luksuznih dobara. Mnogi stručnjaci industrije govore da je ovo dobar potez za kompaniju i smatraju da je neophodno da kupac bude siguran za luksuzan proizvod koji kupuje, bez obzira da li je nov ili polovan.

Takođe dodaju da je potebno da se cena dobro odredi. Ako je prevelika razlika u ceni u odnosu na ostala tržišta polovnih ''Roleks'' satova, postoji rizik da kupci neće želeti da učestvuju i ipak se opredeliti za jevtiniju opciju, bez sigurnosti da je sat autentičan. Zbog ovoga je zadatak kompanije da dobro analizira tržište i odredi cene.

Kako bi bili sigurni u uspeh ovakvog poduhvata, ''Roleks'' će prvo da otvori ovu opciju u Evropi, na domaćem tržištu. Države u kojima će biti dostupna ovakva kupovina su Austrija, Danska, Francuska, Nemačka, Švajcarska i Engleska. Plan je da od proleća sledeće godine ovakva autentifikacija bude dostupna svim trgovcima širom sveta. 

image