Magazin

"Zgodni glodari" su sada najpoželjniji tip muškarca

Izgleda da je dobro da muškarci danas podsećaju na glodare. Da, dobro ste pročitali - zgodan muškarac je, ako pitate mlade, onaj koji liči na miša, pacova, vevericu, činčilu... Ova nekonvencionalna vrsta muške lepote se slavi na društvenim mrežama, ali kako i zašto je "zgodni glodar" postao opis za one koji pripadaju ovoj kategoriji? Šta je to što je ženama toliko privlačno kod njih?
"Zgodni glodari" su sada najpoželjniji tip muškarcaGetty © Dia Dipasupil/Frazer Harrison/Santiago Felipe

Zaboravite na velike mišiće i oštre crte lica: "zgodni glodari" se ženama danas mnogo više dopadaju, prema društvenim mrežama. Iako ovo poređenje može zvučati pogrdno, što je sasvim razumljivo, trend zapravo ističe mušku lepotu koja izlazi iz konvencionalnih standrarda.

Trend je počeo da se širi na društvenim mrežama ubrzo nakon premijere filma "Challengers". Vodeće muške uloge, koje tumače Džoš O'Konor i Majk Fejst su, prema internetu, savršeni primeri "zgodnih glodara". Džoš navodno liči na glavnog lika iz animiranog filma "Flushed Away", pacova Rodnija, a Majk podseća na poznatog junaka-miša, Stjuart Litla.

Neke od glavnih karakteristike ove vrste muške lepote su:

  • Kovrdžava ili talasasta kosa
  • Velike ili sitne oči
  • Previđe širok ili uzak razmak između očiju
  • Vitkost, bez prenaglašenih mišića
  • Velike uši
  • Sitne usne

Drugi pripadnici ove kategorije su glumci kao što je Džeremi Alen Vajt, koji se proslavio hit serijom "The Bear", kao i glumci Kiran Kalkin i Bari Kogan. Svi oni imaju neki od prethodno navedenih fizičkih atributa, tako da se lako može pretpostaviti zašto su proglašeni "zgodnim glodarima".

Ali javlja se sledeće pitanje: Zašto je ovaj nestandardni izgled postao popularan među ženama? Prema mnogim korisnicima interneta, odvajanje od standarda tipične muške lepote je upravo ono što mnoge žene privlači. "Zgodni glodari" ne deluju preteće i dominantno, poput muškarca oštrog pogleda, već deluje nežno, saosećajno i opušteno.

Drugim rečima, ne predstavljaju jednoličan oblik muškosti i privlačnosti, tako da ova vrsta odstupanja od "savršenog" je ono što je ženama navodno osvežavajuće i simpatično. 

Interesantno je kako onlajn trend i hešteg možež da napravi velike promene u percepciji muške lepote, koja često nije toliko velika tema u medijima. Mnogi korisnici društvenih mreža takođe dodaju da se nadaju da će se trend "zgodnih glodara" proširiti i dovesti do sličnog prihvatanja nekonvencionalne ženske lepote. Za sada, ovo se može posmatrati kao dobar korak unapred, u kome se različitosti u izgledu ne samo tolerišu, već i slave.

image