Sport

Petrić o pojačanjima Partizana: Hoću igrače koji prave ozbiljnu razliku

Crno-beli su završili pripreme u Antaliji i narednog vikenda ih očekuje nastavak šampionata u Superligi Srbije
Petrić o pojačanjima Partizana: Hoću igrače koji prave ozbiljnu razliku© ФК Партизан/Мирослав Тодоровић

Fudbaleri Partizana proveli su proteklih 16 dana na pripremama u Antaliji, a ove subote se vraćaju u Beograd, pre nego što narednog vikenda počne drugi deo sezone u Superligi Srbije.

Tim povodom, trener Gordan Petrić je govorio sa medijima o glavnim utiscima tokom priprema, ali i potencijalnim pojačanjima u finišu zimskog prelaznog roka.

Partizan će prvu takmičarsku utakmicu posle gotovo tri meseca odigrati 4. februara protiv Napretka u Kruševcu.

"Znam prvih 11. Pravimo sliku za prvi meč protiv Napretka. Ali, to ne znači da će ta ista ekipa igrati i protiv Mladosti GAT. Igrači moraju da se ponašaju takmičarski, posebno u početku. Napredak je vrlo nezgodan protivnik. Da li će teren dozvoljavati da igramo našu igru, videćemo. Znamo sastav za taj meč", počeo je Petrić, koji ističe da ipak nijednom tih identičnih startnih 11 nije mogao da ukombinuje u neki od mečeva na pripremama.

"Bio sam obazriv, da svima dam istu minutažu, da mi niko ne zameri da nije dobio šansu. Svi koji su ovde zaslužuju da igraju u nedelju protiv Napretka, ali moraćemo da izaberemo najboljih 11. Jedino tri igrača imaju veću minutažu na pripremama, Belić, Ilić i Šehović. Oni su najviše igrali, jer je bila i ta utakmica sa ekipom Mladosti iz Lučana. Nismo neko ko je krio adute tokom priprema i kontrolnih mečeva."

Petrić ima i jasan stav o potencijalnim pojačanjima u ovom prelaznom roku.

"Ne interesuju me igrači samo da bi došli, već samo onaj koji će napraviti ozbiljnu razliku u odnosu na igrače koje već imamo. Dakle, ne isti kvalitet ili sličan, već veći. Rekao sam da bi bilo dobro da Haziza dođe, on je kvalitetan. Možda bih time i duplirao igrače na toj poziciji, ali on je igrač za naredne dve–tri godine. Samo kvalitet nam je potreban, neko ko je mnogo bolji od trenutnih. Ili neko ko će u narednom periodu biti bitan, ne mora da igra sada. Imam igrače sa kojima mogu da izguram do juna sve."

Na pitanje može li Partizan da stigne prednost večitog rivala i prvenstvenu trku učini zanimljivijom, Petrić kaže:

"Ne znam da li Zvezda može da gubi bodove, ali ima baš dosta utakmica. Ekipe su iskusne, dobro nameštene, kao TSC, Vojvodina, Novi Pazar. Siguran sam da će se Pazar, uz novog trenera, dobro postaviti. Neće biti lako igrati te utakmice. Još je mnogo mečeva, a da li će Zvezda izgubiti ili ne, to me ne opterećuje. Idemo od meča do meča, stvaramo nešto što će biti u junu. Biće tu i mladi igrači, sigurno i Jevremović.“

Jedno od neizbežnih pitanja je bilo na temu predstojećeg derbija, koji je zakazan za 1. mart.

"Važna nam je pobeda u derbiju, kao što je važna i Zvezdi. Ne opterećujem se time. Imamo Napredak, pa Mladost, zatim Evropu. Stvarno me zanima samo prva naredna utakmica. Bitno da su pripreme prošle u dobroj atmosferi, nije došlo do povreda i sigurno su igrači spremni", jasna je poruka Gordana Petrića.

image
VV inauguration
banner