Sport

Gajić iz Rusije za RT Balkan: Očekujem golove na "večitom" derbiju, prezadovoljan sam u CSKA

Srpski fudbaler Milan Gajić, član ruskog kluba CSKA iz Moskve, za RT Balkan pričao je o 169. "večitom" derbiju, kao i o situaciji i snalaženju u moskovskom klubu
Gajić iz Rusije za RT Balkan: Očekujem golove na "večitom" derbiju, prezadovoljan sam u CSKA© ATA Images

Nekadašnji desni bek Crvene zvezde, zna kako je igrati u "večitom" derbiju i šta ga to čini posebnim.

"Derbi je utakmica koja nosi posebnu draž i naboj i svakom domaćem igraču je to želja i san da iskusi. Nebitno za kojeg od dva rivala igrao, to je meč sa posebnom težinom i sa pravom ga zovu praznik fudbala", započinje Gajić.

Umeli su derbiji između Crvene zvezde i Partizana da budu manje zanimljivi od očekivanog, ali srpski fudbaler smatra da će 169. duel "večitih", biti atraktivan i sa puno golova.

"Nikada nisam bio dobar prognozer i predviđač. Ipak, očekujem dobar meč, moderan fudbal, dinamičan, sa dosta lepih poteza i što da ne i golova. Sitaucija na tabeli je takva da je osetnija razlika u korist Zvezde, ali istorija je pokazala da to ne mora ništa preterano da znači."

Gajić dodaje da očekuje motivisan Partizan, koji ne treba otpisati.

"Partizan će sigurno doći motivisan, promenio je trenera i baš zato očekujem jednu veoma dobru utakmicu i fudbal. Očekujem dosta šansi i golova, sve je moguće u derbiju."

Milan Gajić ima 27 godina, karijeru je započeo u OFK Beogradu, a put ga je vodio u Bordo i Crvenu zvezdu, odakle je prošle godine pojačao redove ruskog kluba CSKA iz Moskve.

"CSKA je jedan veliki klub, pravi gigant. Ja sam zaista ponosan što sam deo toga. Sve je na vrhunskom nivou. Što se tiče ruske lige, fizički je izuzetno zahtevna, poseduje mnogo dobrih ekipa i pojedinaca. Dosta je ujednačena i svako može da napravi problem i oduzme bodove, što smo nažalost osetili na našoj koži."

Moskovski tim ima prostora za napredak kako u igri, tako i na tabeli ove sezone.

"Sezona ide negde generalno po planu, mogli smo da uzmemo još koji bod više. Zaslužujemo da budemo bolje plasirani na tabeli, ali ima vremena da popravimo bilans. Trenutno sam zadovoljan i na ličnom planu i svojim igrama, ali uvek postoji prostor za napredak i težiću tome", dodaje Gajić.

Srpski bek maksimalno je posvećen timu iz Moskve i ne razmišlja trenutno o drugom pravcu.

"Što se tiče budućnosti, okrenut sam 100 odsto CSKA i fudbalu ovde. Želim da ovde nastavim sa napretkom i razvojom, da osvojim titulu sa CSKA. Videćemo šta donosi budućnost, ali trenutno sam više nego zadovoljan i fokusiran samo na CSKA", zaključuje Gajić.

image