Rusija

Zaharova: Voli me ne voli me - Zapad zabrinut za ukrajinsku decu pa šalje osiromašeni uranijum

Projektili punjeni uranijumom, plastični meci protiv dece, promena pola maloletnika hormonskom terapijom – to su "pravila" novog svetskog poretka, istakla je Zaharova i dodala da je protiv svega toga
Zaharova: Voli me ne voli me - Zapad zabrinut za ukrajinsku decu pa šalje osiromašeni uranijumwww.globallookpress.com © MFA Russia

U "kolektivnim glavama" zapadnih liberalnih diktatura istovremeno koegzistiraju dve kontradiktorne ideje - navodna briga za ukrajinsku decu i manijakalna želja da se zemlja kontaminira osiromašenim uranijumom, primetila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Malo je verovatno da su na Zapadu zabrinuti za tuđu decu, s obzirom da ne osećaju empatiju čak ni prema svojoj, napisala je Zaharova na Telegramu.

Bi-Bi-Sijevo izdanje za Severnu Irsku objavilo je rezultate šokantne istrage, ispostavilo se da su Britanci – policija i oružane snage – tokom severnoirskog sukoba, ili, kako ga oni zovu, "Trabls", u Severnoj Irskoj pucali na decu smrtonosnom municijom - plastičnim i gumenim mecima, podsetila je Zaharova.

Poznata je smrt najmanje osam maloletnika, od kojih su neki imali oko deset godina, na primer, irski dečak Stiven Gedis, napisala je Zaharova.

"Britanska vojska i policija je, u okviru 'mirovnih operacija' protiv irskih katolika u Severnoj Irskoj, pucala na decu iz oružja koje ubija. Broj žrtava među odraslim osobama je još i veći, ali sada nije reč o tome", objasnila je ruska zvaničnica.

Prema njenim rečima, vlasti su znale da upotreba takve municije može dovesti do smrti, s obzirom da se odgovarajuće uputstvo još 1971. godine delilo britanskim kopnenim snagama.

"Ali britanska vojska je namerno odbila da svoje jedinice upozna sa pravim ishodom korišćenja plastičnih i gumenih metaka, jer joj je tako bilo lakše da u krvi uguši proteste onih koji su hteli da se mole u ​​drugoj crkvi i govore drugim jezikom. Nije im smetalo što je to bila krv katoličke dece", naglasila je Zaharova.

Projektili punjeni uranijumom, plastični meci protiv dece, promena pola maloletnika hormonskom terapijom – to su "pravila" novog svetskog poretka, istakla je Zaharova. "Ja sam protiv!", naglasila je.

image
VV inauguration
banner