Globalna NATO agresija i mi

Ako iko ima i pravo i obavezu da se zakonski ogradi od NATO uticaja, onda je to Srbija, kao najveća žrtva NATO zločina. Pokušaji kompromisa i saradnje sa NATO lešinom, uz pozivanje na pragmatizam i "okruženost", mogu se tolerisati samo kao kratkotrajna kupovina vremena
Globalna NATO agresija i miGetty © Omar Marques

Pre četvrt veka, 29. aprila 1999, na protestnom skupu u SANU govorio je naš veliki filosof, rodoljub i borac za socijalnu pravdu, akademik Mihailo Marković. Citiraćemo ovde nekoliko kraćih odeljaka iz njegovog izlaganja, i da bismo pokazali da je Srbija bila potpuno svesna istorijskih dimenzija svoje odbrane od NATO agresije, ali i da bismo se oslonili na njegove kristalno jasne zaključke u analizi sadašnjih prilika.

"Ova NATO agresija neće samo nama, Jugoslaviji i Srbiji, naneti materijalne štete. Ona će imati jednu neočekivanu posledicu, a to je duhovna smrt NATO civilizacije. Jedna civilizacija bez duhovne kulture – pre ili posle umire. A ono što čini duhovnu kulturu jesu univerzalne ljudske vrednosti, etička načela."

Danas je svetska većina okrenula leđa NATO. SAD i EU više nikom u svetu nisu privlačni, a njihova bolest i njihovo očajanje pokrenuli su rat protiv Rusije, po formi gotovo isti kao rat protiv Srbije, samo presudan za opstanak čitavog čovečanstva.

A Mihailovi zaključci nisu (samo) zaključci velikog srpskog mislioca, već i intelektualnog "insajdera". Mihailo je bio nekoliko decenija jedan od vodećih progresivnih stvaralaca u okviru zapadne civilizacije, dok se još nije sasvim redukovala na svoju antiljudsku, NATO dimenziju, i uvaženi predavač na vodećim zapadnim, posebno američkim univerzitetima.

"Puna je istina današnje situacije da vlada svetska diktatura. Njoj izmiče samo nekoliko najvećih i najmoćnijih država na svetu kao što su Kina, Indija i Rusija. Svedoci smo kukavičkog ćutanja gotove cele Evrope. Građani nemaju moći da spreče svoje vlade da budu servilni poslušnici."

Evropa opet i kukavički ćuti i saučestvuje u zločinu od kojeg ima samo štete, u novom evropskom ratu. Ali na našem iskustvu su mnogo naučile pre svega Rusija i Kina, i one danas (zajedno sa Indijom) predvode svetsku većinu, ali i svetsku civilizaciju, iz koje će "NATO civilizacija" uskoro biti odstranjena i neutralisana, kao maligno tkivo.

U tom trijumfu civilizacije, za Srbiju je rezervisano počasno mesto. Ne smemo ga izgubiti besmislenim zaigravanjem sa zločincima, kojih se svi gnušaju. Ako iko ima i pravo i obavezu da se zakonski ogradi od NATO uticaja, onda je to Srbija, kao najveća žrtva NATO zločina. Pokušaji kompromisa i saradnje sa NATO lešinom, uz pozivanje na pragmatizam i "okruženost", mogu se tolerisati samo kao kratkotrajna kupovina vremena. Jer oni su i smrtno opasni (taj monstrum je nesposoban za saradnju) i direktno suprotni i interesima Srbije i srpskog naroda, i moralnim načelima i globalnom ustanku protiv svetske diktature.

"Hitler i Gebels su vladali medijima samo u svojoj zemlji. Globalisti to čine u celom svetu".

Karakteristična crta viševekovne hegemonije Zapada uvek je bila (zlo)upotreba čoveka, za koju je neophodna manipulacija svešću. Savremene medijske tehnologije omogućile su manipulacije čitavim narodima i društvenim grupama, što zapadna oligarhija bez zazora čini non-stop. U agresiji koju mi trpimo, zastrašujući su primeri manipulacija hrvatskim, albanskim, ukrajinskim narodom.

"Na delu je nasilje bez ikakvih skrupula, bez ograničavanja. Stalno se vrše pripreme za rat, proizvode se ogromne količine oružja, one se naturaju državama i one moraju da ga kupuju."

Duhovno umrla "NATO civilizacija" dovela je čovečanstvo na ivicu nestanka. Mrtvi Zapad ne može da pobedi, ali njegova agonija je opasna. Ipak, moramo verovati i delovati tako da Novi svet – svetska većina, predvođena Rusijom i Kinom, uspešno okonča neutralizaciju NATO metastaze.

"Pravila kojima se danas upravlja u NATO civilizaciji imaju suprotan karakter od etičkog. (...) To je svojevrstan nihilizam i on ima potpuno amoralni karakter."

Na "crnoj listi" NATO odavno su Rusija, Kina, Srbija, pravoslavna vera, konfučijanska filozofija, socijalna pravda... U najnovije vreme na taj spisak su dodate duhovno-moralne vrednosti, ljudska zajednica, porodica, pa i sam – čovek! LGBT+, vouk, transhumanizam i druge negacije ljudskog identiteta su dovoljan razlog da zapadna oligarhija bude potpuno i zauvek likvidirana, kao maligna degeneracija. Kao potpuna negacija ljudskosti, njeni pripadnici ne mogu biti tretirani kao ljudska bića.

"Da zaključim. Univerzalne, moralne vrednosti su središte jedne duhovne kulture. A kultura je neophodan uslov jedne materijalne civilizacije. Kad je moral uništen, cela kultura doživljava slom. Danas NATO civilizacija počiva samo na materijalnim postignućima; ona je lišena bilo kakve istinske kulture. Dakle, ona je osuđena na smrt."

Šta mi da zaključimo danas? Srbiji nedostaje i životno joj je potrebna politika, zasnovana na našem istorijskom iskustvu i dostignućima, a čije bi osnovne odrednice bile: duhovno i državno jedinstvo sa Rusijom (i Kinom, BRIKS i novim, slobodnim svetom) i raskid sa (duhovno mrtvom i zločinačkom) NATO zajednicom, u koju spada i EU.

Formula našeg opstanka i naše budućnosti je: da BRIKS, ne NATO!

image