Rusija

Peskov: Znamo zašto Zapad i Kijev histerišu na pomen Modijeve posete Rusiji

Zapadne zemlje misle da sve države moraju da budu u skladu sa politikom Zapada usmerenom na izolaciju Rusije, dok Moskva ima potpuno drugačije viđenje saradnje, naveo je portparol Kremlja
Peskov: Znamo zašto Zapad i Kijev histerišu na pomen Modijeve posete Rusiji© Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Zapad smatra da sve zemlje treba da garantuju Rusiji potpunu izolaciju, ali je ta politika u suprotnosti sa interesima drugih velikih zemalja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za Telegram kanal "Zarubin".  

Ne mogu sve države u svetu da osiguraju svoj suverenitet, ali ih ima dovoljno koje pre svega misle ne svoje sopstvene interese, naveo je Peskov i dodao da su nemoćni izlivi besa, ljubomore i histerije povodom sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i indijskog premijera Narendre Modija sasvim razumljivi.

Sastanci Vladimira Putina i Narendre Modija izazivaju "ne samo ljubomoru, već i histerične manifestacije kako na strani Kolektivnog zapada tako i kijevskog režima", dodao je portparol.

"Njima se to ne sviđa, misle da sve države moraju da se usklade sa sa politikom Zapada usmerenom na izolaciju Rusije", naveo je Peskov.

Saradnja Rusije i Indije nije usmerena protiv trećih zemalja, a prijateljstvo je zasnovano upravo na međusobnom poštovanju, traženju ravnoteže interesa i spremnosti da se uzmu u obzir i problemi na koje ukazuje druga strana, istakao je Peskov.

Kako je objasnio, Rusija nema isto viđenje saradnje, kao Zapad.

Odnosi Putina i Modija počivaju na jakim odnosima između dve države, i bez obzira na njihovo prijateljstvo, naveo je portparol.

Putin je pokazao tradicionalno toplo gostoprimstvo a to su indijski gosti visoko ocenili, rekao je Peskov i dodao da je sam predsednik Putin odlučio da Modija pozove u sopstvenu rezidenciju.

image