Rusija

Ruska vojska pogodila zgradu sa 200 stranih plaćenika u Izmailu

Luke u gradu Izmail Odeske oblasti našle su se sinoć na udaru ruskih snaga koje su pogodile terminal sa gorivom i skladište sa zalihama Oružanih snaga Ukrajine
Ruska vojska pogodila zgradu sa 200 stranih plaćenika u Izmailu© Tanjug/AP Photo/Anton Shtuka

Ruske snage gađale su luke u oblasti grada Izmaila u oblasti Odese i pogodile terminal sa gorivom i skladište sa zalihama, kao i položaje strane vojske, rekao je koordinator ruske organizacije, koja deluje na teritoriji koju kontroliše Kijev Sergej Lebedev.

Region Izmaila je sinoć, prema rečima Lebedeva, pretrpeo niz udara na vojne objekte i lokacije gde je bilo razmešteno preko 200 stranih vojnika i oficira Oružanih snaga Ukrajine.

"Iz luke gde su se nalazili strani plaćenici su na teritoriju Rumunije prevezena 32 ranjena čoveka. Naša organizacija smatra da se u trenutku udara u zgradi nalazilo oko 200 stranaca", rekao je Lebedev.

Prema informacijama organizacije, u luku je prethodno doplovila barža sa vojnom opremom, a svo civilno osoblje je povučeno iz luke, gde su za rad angažovani strani državljani.

"U Izmailu je bilo ukupno pet udara, iako se čulo više eksplozija. Napad je trajao od 2:30 do 3:30 sinoć", rekao je Lebedev.

image