Rusija

Putin čestitao Maduru na pobedi: Uvek ste rado viđen gost na ruskom tlu

Predsednik Rusije je Maduru, nakon pobede na predsedničkim izborima u Venecueli, poželeo uspeh, dobro zdravlje i prosperitet
Putin čestitao Maduru na pobedi: Uvek ste rado viđen gost na ruskom tluwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru na trećoj uzastopnoj pobedi na predsedničkim izborima ističući strateško partnerstvo koje vezuje dve zemlje.

"Poštovani gospodine Maduro, dragi Nikolase, primite moje iskrene čestitke povodom ponovne pobede na predsedničkim izborima", naveo je Putin u telegramu.

"Rusko-venecuelanski odnose odlikuje strateško partnerstvo. Siguran sam da će vaš rad na mestu šefa države nastaviti da doprinosi njihovom progresivnom razvoju u svim oblastima. To u potpunosti odgovara interesima naših prijateljskih naroda i u skladu je sa težnjama usmerenim ka izgradnji pravednijeg i demokratskog svetskog poretka", navodi se u poruci Vladimira Putina, koju je objavio Kremlj.

Ruski lider je, za kraj, istakao da je Maduro "uvek rado viđen gost na ruskom tlu" i venecuelanskom predsedniku poželeo "uspeh, dobro zdravlje i prosperitet".

Povodom pobede Madura oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je poručio da se odnosi sa Venecuelom razvijaju u svim oblastima, uključujući i onim osetljivim, i potvrdio da će Moskva nastaviti da razvija odnose sa Karakasom u interesu dva naroda. 

image