Rusija

Sezona lova na "leoparde": Ruska vojska uništila dva nemačka tenka u Harkovskoj oblasti (VIDEO)

Prema informacijama ruskog MO, nakon detaljne analize prikupljenih obaveštajnih podataka, doneta je odluka da se izvrši precizno dejstvo po neprijateljskim tenkovima

Jedinice grupe trupa "Zapad", uništile su dva tenka "leopard 2A4" u Harkovskoj oblasti, upotrebom lutajuće municije "lanset" i vođenim artiljerijskim projektilom "krasnopolj", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Tokom izviđačkih aktivnosti u dva okruga Harkovske oblasti, vojno osoblje izviđačkih jedinica identifikovalo je kretanje i kamuflirani vatreni položaj posada tenkova 'leopard' Oružanih snaga Ukrajine, koji su gađali položaje ruskih jedinica", navodi se u saopštenju.

Prema informacijama ruskog MO, nakon detaljne analize prikupljenih obaveštajnih podataka, doneta je odluka da se izvrši precizno dejstvo po neprijateljskim tenkovima.

"Usled udara koji su naneli operater lutajuće municije 'lanset' i posada samohodne haubice 'msta-s', koja je koristila visokoprecizni projektil 'krasnopolj', uništena su oba tenka", piše u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Rusije je navelo i da je zahvaljujući objavljenom snimku, dobijenom u realnom vremenu, omogućena provera uništenja dva tenka "leopard" ukrajinske vojske.

image