Rusija

Zaharova: Zelenski poslao građane Ukrajine u mašinu za mlevenje mesa

Vladimir Zelenski je potpisao zakone o produženju vanrednog stanja i opšte mobilizacije za još 90 dana
Zaharova: Zelenski poslao građane Ukrajine u mašinu za mlevenje mesa© Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Vladimir Zelenski je poslao građane Ukrajine u mašinu za mlevenje mesa kod Kurske oblasti, kako bi u jeku borbe tiho produžio smrtonosnu ukrajinsku mobilizaciju za još tri meseca, navela je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Danas je potpisao odgovarajući zakon, istakla ja Zaharova na Telegramu.

Predsednik Ukrajine, bez legitimiteta, potpisao je zakone o produženju vanrednog stanja i opšte mobilizacije za još 90 dana, ukazuju podaci baze podataka Vrhovne Rade.

Vanredno stanje i opšta mobilizacija uvedeni su u Ukrajini 24. februara 2022. godine i od tada su više puta produžavani, što je onemogućilo održavanje parlamentarnih i predsedničkih izbora u zemlji.

Oružane snage Ukrajine su u proteklih 24 sata u pograničnim regionima kod Kurske oblasti izgubile do 260 vojnika, 50 oklopnih vozila, među kojima je sedam tenkova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Čitave noći su ruske snage zajedno sa graničnim službama Federalne službe bezbednosti Rusije uništavale oružane formacije neprijatelja na državnoj granici u Kurskoj oblasti u koju od juče pokušavaju da prodru ukrajinske trupe, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ruske jedinice koje pokrivaju državnu granicu sprečile su neprijatelja da napreduje dublje na teritoriju Rusije, razbile su rezerve Oružanih snaga Ukrajine u Sumskoj oblasti, a operacija uništavanja formacija OS Ukrajine se nastavlja, potvrdili su u Ministarstvu.

image