Rusija

Ministarstvo odbrane pokazalo snimak uništavanja oklopnih vozila i trupa Ukrajinaca u Kurskoj oblasti

Borbe u Kurskoj oblasti i dalje traju, u toku noći su aktivirani ruski sistemi PVO

Ruske snage su u toku noći uništile četiri rakete i sedam dronova Oružanih snaga Ukrajine iznad Kurske oblasti gde ruska vojska i pogranična služba FSB odbijaju agresiju neprijatelja koji pokušava da probije državnu granicu.

Vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksej Smirnov se oglasio na Telegramu i potvrdio da su ruski sistemi PVO oborili četiri neprijateljska drona i četiri rakete.

"Nemojte pomerati ostatke, ako ih nađete. Odmah pozovite 112", poručio je meštanima.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak na kojem se vidi uništavanje oklopnih vozila i ljudstva Oružanih snaga Ukrajine navođenim projektilima i artiljerijom u pograničnom regionu Kurske oblasti.

"Na snimku se vidi kako artiljerijske jedinice i posada helikoptera ruske armijske avijacije vođenom raketom uništava oklopna vozila i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine na položaju koncentracije vojne tehnike  u šumskom pojasu", poručuju iz ministarstva.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak na kome ruske snage uništavaju tenk i oklopno vozilo Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom regionu Kurske oblasti gde ruska vojska i pogranična služba FSB odbijaju agresiju neprijatelja koji pokušava da probije državnu granicu.

Na snimku se vidi kako vojnik-operater lutajućom municijom "lancet" uništava ukrajinski tenk i oklopno vozilo.

Takođe, rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je u toku noći iznad Kurske oblasti oboreno sedam dronova.

U saopštenju Ministarstva se navodi da su dežurni sistemi PVO uništili 75 ukrajinskih dronova iznad ruskih regiona i Crnog mora, kao i da je u Crnom moru uništeno sedam besposadnih plovila, koji su se kretali u pravcu Krima.

Konkretno, iznad Belgorodske oblasti je uništeno 26 dronova, iznad Lipecke 19, iznad Kurske sedam, iznad Brjanske i Krima po pet, iznad Voronješke četiri, Orlovske jedan, a još osam je oboreno iznad Crnog mora.

Ukrajinske snage počele su ofanzivu u ruskom regionu ranije ove nedelje, raspoređujući trupe uprkos tome što su potisnute na drugim tačkama fronta. Kako je priznao pomoćnik Zelenskog Mihail Podoljak, Kijev je započeo napad na Kursku oblast u pokušaju da unese strah među rusko stanovništvo.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov rekao je da ukrajinska vojska pokušava da zauzme Sudžanski okrug, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Ukrajina od početka sukoba na Kurskom pravcu izgubila do 660 ukrajinskih vojnika i 82 oklopna vozila.

image