Rusija

Komandant "Ahmata": Situacija u Kurskoj oblasti pod kontrolom, propao pokušaj brzog rata

Neprijatelj sada trpi takve gubitke koje verovatno nije pretrpeo tokom čitavog perioda Specijalne vojne operacije, naveo je jedan od komandanata specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov
Komandant "Ahmata": Situacija u Kurskoj oblasti pod kontrolom, propao pokušaj brzog rata© Алексей Майшев / РИА Новости

Nekontrolisano kretanje ukrajinskih jedinica na kurskom pravcu već je zaustavljeno, rekao je za TASS jedan od komandanata specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov.

"Nekontrolisano napredovanje neprijatelja je već zaustavljeno i već treći dan uništavamo opremu i ljudstvo. Neprijatelj je shvatio da 'blickrig' (brzi rat) koji je planirao nije uspeo", rekao je Alaudinov.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ruske Federacije su u protekla dva dana na jednom od sektora kurskog pravca uništile čak 45 jedinica vojne tehnike ukrajinske vojske.

"Prekjuče su potpuno uništena i to na jednom području. Tri jedinice su u jednom danu uništile 32 komada vojne tehnike, a juče je uništeno 13 komada", dodao je on.

Kako je naglasio, većina ukrajinskih trupa, koje su izvršile invaziju na Kursku oblast, već su uništene, a sve oblasti u kojima se kreću Oružane snage Ukrajine su pod kontrolom ruske vojske.

"Situacija je pod kontrolom. Veći deo teritorije na kojoj se nalazio neprijatelj već je potpuno blokiran. Čiste se naselja u kojima se nalazi neprijatelj. Sve jedinice ruskog Ministarstva odbrane su uključene i angažovane na uništavanju neprijateljskih snaga dobrim tempom. Neprijatelj sada trpi tolike gubitke koje verovatno nije pretrpeo tokom čitavog perioda SVO", istakao je.

Komandant specijalne jedinice "Ahmat" navodi i da ukrajinske trupe na ovom pravcu trpe ogromne gubitke, kao i da ruska vojska svaki dan uništava živu silu neprijatelja.

"Svakodnevno se uništava veoma veliki broj neprijateljskog ljudstva. Protivnik trpi zaista velike gubitke", zaključio je Alaudinov.

image