Rusija

Medvedev: Kijev će biti kažnjen zbog terorističkih napada na Kursku oblast

Napadi na Kursku oblast su oblik terorizma, ocenio je bivši predsednik Rusije
Medvedev: Kijev će biti kažnjen zbog terorističkih napada na Kursku oblastwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Kijevski režim će biti zasluženo kažnjen zbog terorističkih napada na Kursku oblast Rusije, poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev. 

"Ukrajina je izvršila teroristički napad na našu teritoriju. Predsednik je sve ocenio (situaciju) pre nekoliko dana i juče. Oni će sigurno biti zasluženo kažnjeni za ono što su uradili", rekao je on na sastanku partije Jedinstvena Rusija u Kurskoj oblasti.

Podsetimo, 6. avgusta ukrajinske jedinice prodrle su u pograničnu Kursku oblast sa ciljem da zauzmu ovu teritoriju. Njihov prodor je bio zaustavljen, iako Ukrajinci još uvek pokušavaju da prodru dublje u rusku teritoriju.

Prema rečima šefa oblasti od juče, Ukrajinci za sada drže pod kontrolom 28 naselja Kurske oblasti. Teritoriju je nakon napada napustilo više od 120.000 ljudi, a evakuacija je i dalje u toku. Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je poručio da je sada glavni zadatak da se protivnik protera sa ruske teritorije. 

image