Rusija

Nastavljaju se borbe u Kurskoj oblasti: Ruska vojska likvidirala još 420 neprijateljskih vojnika

Samo tokom oslobađanja mesta Ozerki eliminisano je 15 ukrajinskih vojnika i uništena su četiri oklopna transportera "strajker", dok je šest ukrajinskih vojnika zarobljeno
Nastavljaju se borbe u Kurskoj oblasti: Ruska vojska likvidirala još 420 neprijateljskih vojnika© Алексей Майшев / РИА Новости

Oružane snage Rusije zaustavile su proboj neprijateljskih mobilnih jedinica na Kurskom pravcu i odbile su jedan napad kod mesta Martinovka, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Na Kurskom pravcu ruske snage neutralisale su do 420 ukrajinskih vojnika i uništili su 55 oklopnih vozila u jednom danu.

Samo tokom oslobađanja mesta Ozerki eliminisano je 15 ukrajinskih vojnika i uništena su četiri oklopna transportera "strajker", dok je šest ukrajinskih vojnika zarobljeno.

Ruska vojska osujetila je pokušaje grupa ukrajinskih vojnika da se na oklopnim transporterima probiju u naselja: Kolodez, Snagost, Kaučuk i Aleksejevski.

Takođe, ruska vojska nanela je poraz ukrajinskim jedinicama kod mesta: Mihajlovka, Korenjevo, Nikolajevo-Darjino, Olješnja, Sudža i Nikolajevka.

Prilikom čišćenja terena u naselju Azjorki likvidirano je 15 ukrajinskih vojnika, uništena četiri "strajkera", a šest ukrajinskih vojnika je zarobljeno.

Ukupno je u Kurskoj oblasti do sada neutralisano do 2.030 pripadnika ukrajinskih snaga i uništeno je 35 tenkova, 31 oklopni transporter, 18 borbenih vozila pešadije, 179 drugih borbenih oklopnih vozila četiri sistema PVO, dva višecevna raketna lansera, i 14 artiljerijskih sistema.

image