Rusija

Komandant "Ahmata": Zelenski bi uskoro mogao da bude ubijen

Govoreći o napadu na Kursku oblast, komandant jedinice "Ahmat" Apti Alaudinov je rekao da 12.000 vojnika učestvuje u ovoj operaciji, kao i da ima mnogo stranih plaćenika
Komandant "Ahmata": Zelenski bi uskoro mogao da bude ubijen© Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Šef Kijevskog režima bi uskoro mogao stradati upravo od ruke svojih gospodara, koji su nezadovoljni korupcijom Zelenskog, rekao je komandant jedinice "Ahmat" Apti Alaudinov.

Govoreći o napadu na Kursku oblast, on je rekao da 12.000 vojnika učestvuje u ovoj operaciji, kao i da ima mnogo stranih plaćenika.

"Svuda se čuo poljski, engleski, francuski", rekao je on i dodao da je veći deo njih likvidiran.

Prema njegovim rečima, operacija se sprovodi bez odgovarajuće podrške avijacije, kao i da iznad Kurske oblasti nisu bili uočeni ukrajinski avioni.

"Ukrajinske snage u Kurskoj oblasti nisu predvidele da će se Rusija boriti do kraja i da se neće povlačiti", istakao je on.

Alaudinov je rekao i da je cilj ukrajinskih snaga bio da zauzmu strateške objekte u Kurskoj oblasti i deo Belgorodske oblasti.

Ruska Spoljna obaveštajna služba saopštila je juče da je sve veće nezadovoljstvo u američkoj eliti i da u Vašingtonu razrađuju opcije kako da Vladimira Zelenskog zamene osobom kojom bi se lakše upravljalo i koja bi bila manje korumpirana.

Kao odgovarajući kandidat razmatra se bivši ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov (u Rusiji se nalazi na listi terorista i ekstremista).

image