Rusija

Još jedna akcija ruskih obaveštajaca: Sprečen teroristički napad u Tjumenskoj oblasti (VIDEO)

Pronađene su dve zapaljive naprave domaće izrade i improvizovana eksplozivna naprava, koje su stručnjaci za eksploziv uništili na licu mesta

Teroristički napad, koji su pripremala dvojica pristalica ideologije masovnih ubistava, sprečen je u Tjumenskoj oblasti, a osumnjičeni su privedeni, javlja Centralni operativni centar Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB).

"Privedena su dvojica ruskih državljana, pristalica ideologije masovnih ubistava, koji su planirali da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu u objektu organa Ministarstva unutrašnjih poslova grada Tobolska", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su pronađene dve zapaljive naprave domaće izrade i improvizovana eksplozivna naprava, koje su stručnjaci za eksploziv uništili na licu mesta.

Ruski istražni komitet otvorio je krivični postupak o pripremi terorističkog napada.

Direktor ruske Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov nedavno je izjavio da je u Rusiji od početka ove godine sprečeno 110 terorističkih napada, a privedeno 1.050 osoba umešanih u terorizam.

On je naglasio da je Kijev uz podršku kolektivnog Zapada izvršio teroristički napada u Kurskoj oblasti, a da su na meti civili i civilni objekti. 

image