Rusija

Američki diplomata pozvan u rusko MSP: Moskva ima dokaze da se Amerikanci bore kod Kurska

Svi strani stručnjaci i plaćenici koji nezakonito pređu granicu Rusije automatski postaju legalna vojna meta Oružanih snaga Ruske Federacije, poručili su u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova
Američki diplomata pozvan u rusko MSP: Moskva ima dokaze da se Amerikanci bore kod Kurskawww.globallookpress.com © Vladimir Baranov

Pojavili su se dokazi koji ukazuju da se na strani ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti bori američka privatna vojna kompanija, što potvrđuje umešanost Sjedinjenih Američkih Država u sukob u Ukrajini, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Zbog toga je u Ministarstvo spoljnih poslova na raport pozvana otpravnica poslova SAD u Rusiji Stefani Holms, gde joj je izražen protest i jasno stavljeno do znanja da svi strani stručnjaci i plaćenici koji nezakonito pređu granicu Rusije automatski postaju legalna vojna meta Oružanih snaga Ruske Federacije.

U Ministarstvu su protestovali i zbog provokativnih akcija američkih reportera koju su ilegalno ušli na teritoriju Ruske Federacije u Kursku oblast, odakle snimaju propagande materijalne za zločinački kijevski režim.

Takvi postupci su u suprotnosti sa izjavama administracije američkog predsednika o navodnoj neumešanosti Amerike u prodor ukrajinskih neonacista u teritoriju Rusije, ističe se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Nadležna odeljenja Rusije će, u skladu sa Krivičnim zakonikom Ruske Federacije, protiv američkih državljana umešanih u ova krivična dela pokrenuti krivične postupke kako bi ih privela pravdi, poručili su iz Moskve.

image