Rusija

Ruska PVO oborila 45 dronova iznad pet oblasti

Na udaru ukrajinskih snaga našla se i Moskovska oblast, a kako je ocenio gradonačelnik prestonice, bio je to jedan od najvećih pokušaja napada na glavni grad dronovima ikad
Ruska PVO oborila 45 dronova iznad pet oblastiGetty © Diego Herrera Carcedo/Anadolu

Neprijatelj je tokom noći pokušao da izvede teroristički napad dronovima na teritoriji Ruske Federacije, ali su ruske snage reagovale i oborile 45 ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Dežurnim sistemima PVO uništeno je 23 drona iznad Brajnske oblasti, 11 iznad Moskovske, šest iznad Belgorodske, tri iznad Kaluške i dva drona iznad Kurske oblasti, preciziraju iz Ministarstva.

Povodom napada na Moskovsku oblast oglasio se i gradonačelnik prestonice Sergej Sobjanin koji je ocenio da je u pitanju jedan od najvećih pokušaja napada na glavni grad Rusije dronovima ikad.  

Guverner Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz naveo je da nije bilo žrtava niti štete na infrastrukturi, kao i da su službe za vanredne situacije aktivne.

Ukrajinska vojska gotovo svakodnevno napada pogranične i centralne regione Rusije uz pomoć dronova, međutim, ruski sistemi PVO sprečavaju napade. Napadu su najčešće izložene pogranične oblasti – Belgorodska, Kurska, Brjanska i Krim.

image