Rusija

LNR: Terorizam kijevskog režima užasava surovošću

"Žrtve bezumlja i mržnje ukrajinskih neofašista su najčešće obični ljudi, koji su se slučajno našli na mestu zločina. To mogu da budu deca, stari i mladi, porodice i obični prolaznici", rekao je zamenik predsednika Narodnog veća Luganske Narodne Republike
LNR: Terorizam kijevskog režima užasava surovošću© Таnjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Teroristički napadi Kijeva na civile poražavaju svojom surovošću, ocenio je zamenik predsednika Narodnog veća Luganske Narodne Republike (LNR) Maksim Uvarov povodom međunarodnog dana sećanja na žrtve terorizma.

Ukrajinske vlasti deluju bezobzirno, spremne su da ubijaju i muče nevine, bez obzira na njihovu starost, pol ili veru, naveo je Uvarov.

"To je zastrašujuće. Žrtve kijevskog režima su najčešće obični ljudi, koji su se slučajno našli na mestu zločina. To mogu da budu deca, stari i mladi, porodice, obični prolaznici. U pitanju su obični ljudi koji su postali žrtve bezumlja i mržnje ukrajinskih neofašista", naveo je Uvarov.

Prema njegovim rečima, "ukrajinski terorizam" nema opravdanja i ne može biti prihvaćen u društvu.

"Naš zadatak je da ne dozvolimo da bes i mržnja nadvladaju dobrotu i saosećanje. Ne smemo da ostanemo ravnodušni, moramo da se borimo za život i mir oko nas. Dužni smo da zajedno, kao jedan stanemo nasuprot bilo koje manifestacije terorizma kako bismo sprečili njegovo postojanje u budućnosti", rekao je Uvarov.

image