Rusija

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije o zamrznutoj imovini: Ekonomski banditizam Kolektivnog zapada

Rusko ministarstvo je potvrdilo da je 26. jula ove godine Evropska komisija objavila transfer Ukrajini prve tranše od 1,5 milijardi evra koju je primio belgijski depozitar 'Juroklir'
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije o zamrznutoj imovini: Ekonomski banditizam Kolektivnog zapadawww.globallookpress.com © © IMAGO/McPHOTO/BilderBox

Zamrzavanje ruske imovine, kao i sve naknadne akcije u vezi s njom, apsolutno su nezakonite, reč je o krađi ruskih sredstava, rečeno je "RIA Novostima" u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Brisel je krajem jula ove godine uputio prvu tranšu vojne pomoći ukrajinskoj strani u iznosu od 1,5 milijardi evra iz prihoda od zamrznute ruske imovine.

Odgovarajući na zahtev da prokomentariše ove izveštaje, rusko Ministarstvo spoljnih poslova je potvrdilo da je "26. jula ove godine Evropska komisija objavila transfer Ukrajini prve tranše od 1,5 milijardi evra koju je primio belgijski depozitar 'Juroklir' iz prihoda od zamrznutih domaćih državnih sredstava".

Iako sama blokirana imovina nije konfiskovana, korišćenje profita od njihovog upravljanja od strane Brisela je nezakonit čin, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Oni smatraju da svetska zajednica to treba da posmatra kao ekonomski banditizam 'Kolektivnog zapada', koji ne želi da prevaziđe svoje neokolonijalne instinkte, kako su naveli.

"I zamrzavanje ruske imovine i bilo koje naknadne radnje sa njom su apsolutno nezakonite", uvereni su u Ministarstvu spoljnih poslova.

Oni veruju da "nikakve lažne šeme koje je izmislila EK ne mogu da izbrišu očiglednu činjenicu – govorimo o krađi ruskih sredstava".

image