Rusija

Medvedev: Neprijatelj se ukopao svuda oko nas, zato povećavamo proizvodnju najmoćnijeg oružja

Bivši ruski predsednik poručio je da će se na taj način suprotstaviti zemljama zapadnog bloka koje podržavaju nacistički režim u Kijevu
Medvedev: Neprijatelj se ukopao svuda oko nas, zato povećavamo proizvodnju najmoćnijeg oružjawww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da Rusija povećava proizvodnju najmoćnijeg oružja, uključujući i onog zasnovanog na novim principima, kako bi se suprotstavila zemljama zapadnog bloka koje podržavaju nacistički režim u Kijevu.

"Pseudoukrajinski mešanci s ruskim prezimenima izjavljuju da se njihov neprijatelj nalazi u granicama Rusije, od Zapada do Vladivostoka. Besnilu nema leka", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

On je dodao da se Rusija ipak nalazi u težoj situaciji, i da zbog toga "povećava proizvodnju najmoćnijih sredstava za uništavanje".

"Nama je mnogo teže – naš neprijatelj se ukopao ne samo u Kijevskoj guberniji naše rodne Malorusije. Ima ga u Evropi, Severnoj Americi, Japanu, Australiji, na Novom Zelandu i čitavom nizu drugih mesta koja se zaklinju nacistima", poručio je on.

Prema Medvedevu, napredno oružje je zasnovano, između ostalog, na "novim principima".

Ranije je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksij Danilov izjavio da je Kijev spreman da udari po ruskoj teritoriji ako se napadi na ukrajinsku energetsku infrastrukturu nastave.

Predsednik Vladimir Putin je na prijemu povodom Dana heroja otadžbine istakao da "Rusija pogađa energetske objekte kao odgovor na teroristički napad na Krimski most".

image