Rusija

Nariškin: Pregovori sa Ukrajinom su nemogući u sadašnjim uslovima

Ranije je ruski predsednik naglasio da se Rusija sada bori protiv neonacista koji čine zločine u Kurskoj oblasti, Donbasu i Novorusiji
Nariškin: Pregovori sa Ukrajinom su nemogući u sadašnjim uslovimawww.globallookpress.com © © Petrov Sergey

Pregovori Rusije i Ukrajine u sadašnjim uslovima su nemogući, izjavio je danas direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije Sergej Nariškin.

"Da, apsolutno se slažem. Ovu izjavu je dao ruski predsednik Vladimir Putin, da je posle ukrajinske terorističke avanture u Kurskoj oblasti neprihvatljivo voditi bilo kakve pregovore sa njima", rekao je Nariškin u intervjuu za TASS.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u ponedeljak potvrdio da su pregovori Rusije i Ukrajine nemogući nakon napada na Kursku oblast. Prema njegovim rečima, tema pregovora je "izgubila na aktuelnosti".

Ranije je, 20. avgusta, ruski predsednik naglasio da se Rusija sada bori protiv, kako je rekao, "neonacista koji čine zločine u Kurskoj oblasti, Donbasu i Novorusiji."

On je podsetio da je Rusija ostvaruje svoje ciljeve borbom protiv terorizma, da će svakako rešiti ovaj problem i kazniti nacističke zločince.

Govoreći o napadu na Kursku oblast, Putin je izjavio da ova situacija isključuje pregovore sa Ukrajinom.

Ukrajinski militanti su 6. avgusta napali ruske pozicije u pograničnim oblastima Kurske oblasti, a u tom regionu je uvedena vanredna situacija na saveznom nivou.

image