Rusija

Kijev nastavlja da napada civile: U granatiranju Belgorodske oblasti povređena osoba i srušen vrtić

U Belgorodu su pogođena dva objekta i zapaljeno je nekoliko automobila, a u selu Dubovo su zapaljene dve kuće i četiri automobila, naveo je guverner oblasti Vjačeslav Gladkov
Kijev nastavlja da napada civile: U granatiranju Belgorodske oblasti povređena osoba i srušen vrtić© Tanjug/Belgorod Region Governor Vyacheslav Gladkov Telegram channel via AP

Oružane snage Ukrajine su u ranim jutarnjim časovim granatirale Belgorod, ranile jednog civila i pogodile dečiji vrtić, naveo je guverner Belgorodske oblasti Vlačeslav Gladkov na Telegramu.

"U Belgorodskoj oblasti, u selu Dubovo, ranjen je civil. Ekipa Hitne pomoći odvezla je ranjenu ženu u gradsku bolnicu broj 2 u Belgorodu. Obezbeđena je sva neophodna pomoć", naveo je Gladkov.

S druge strane, belgorodski vrtić je skoro potpuno uništen u ukrajinskom granatiranju, naveo je Galadkov.

"Ne možemo da započnemo školsku godinu uživo i zato smo odlučili da sve škole u ovom delu Belgoroda cele nedelje rade samo u onlajn formatu", napisao je Gladkov na društvenoj mreži VKontake.

Neposredno pre napada, u regionu se čula uzbuna za raketnu opasnost, a kako je javio dopisnik RIA Novosti, gradom su odjekivale jake eksplozije.

"U Belgorodskoj oblasti i Belgorodu je proradio sistem protivvazdušne odbrane. Međutim, u gradu su pogođena dva objekta i zapaljeno je nekoliko automobila. U selu Dubovo zapaljene su dve kuće i četiri automobila. Vatrogasci iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije gase požare", napisao je guverner.

Oružane snage Ukrajine redovno napadaju centralne i pogranične regione Rusije, izvode udare dronovima i vrše sabotaže. U nedelju popodne je u ukrajinskom granatiranju Belgorodske oblasti povređeno 11 osoba, uključujući dvoje dece.

image