Rusija

Zaharova o zapleni Madurovog aviona: Da li će Amerikanci sada voziti lažnog predsednika Venecuele?

Američke vlasti su konfiskovale "er fors 1" predsednika Venecuele Nikolasa Madura, navodeći da je avion kupljen u suprotnosti sa američkim sankcijama
Zaharova o zapleni Madurovog aviona: Da li će Amerikanci sada voziti lažnog predsednika Venecuele?© Photo by Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odgovorila je na izveštaje o američkoj konfiskaciji aviona predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

"Američke vlasti su konfiskovale 'er fors 1' predsednika Venecuele Nikolasa Madura, navodeći da je avion kupljen u suprotnosti s američkim sankcijama. Avion vredan 13 miliona dolara nalazio se poslednjih meseci u Dominikanskoj Republici, a SAD su ga odvezle na Floridu", napisala je Zaharova na Telegramu pozivajući se na Si-En-En.

Reagujući na to, Zaharova je istakla da, ukoliko se to ispostavi kao tačno, ne isključuje mogućnost da će američki "gospodin Smit" staviti u taj avion Gvaida ili Gvaida 2 i vozati ga po svetu predstavljajući ga kao "predsednika Venecuele".

image