Rusija

Ukrajinska vojska napala Nikoljsko kod Belgoroda: Ranjeno troje civila, među njima i deca

Jedan dečak je u teškom stanju sa traumatskom povredom mozga i razderinom na levoj nozi, dok je drugi sa zatvorenom traumatskom povredom mozga, naveo je guverner Belgorodske oblasti
Ukrajinska vojska napala Nikoljsko kod Belgoroda: Ranjeno troje civila, među njima i decaGetty © Emil Leegunov/Anadolu

Oružane snage Ukrajine napale su noćas Belgorodsku oblast i ranile troje ljudi, od kojih dvoje dece, naveo je guverner Vjačeslav Gladkov.

"Sinoć je aktiviran naš PVO sistem. Nekoliko vazdušnih ciljeva je oboreno", napisao je Gladkov na Telegramu.

U selu Nikoljsko je ranjeno troje civila, uključujući dvoje dece, ukazao je guverner.

"Dečak je u teškom stanju sa traumatskom povredom mozga i povredom na levoj nozi, a njegov brat sa zatvorenom traumatskom povredom mozga", naveo je Gladkov.

Ekipa Hitne pomoći ih je prevezla u Regionalnu kliničku bolnicu.

Treća žrtva je odbila hospitalizaciju, medicinska pomoć pružena je na licu mesta.

"Pritom, u napadu ukrajinske vojske su uništena dva stambena objekta. Različite vrste oštećenja su primećene na četiri stambene zgrade, 12 privatnih domaćinstava, dve pomoćne zgrade, dva poslovna objekta. Oštećen je i jedan autobus i tri automobila", dodao je Gladkov.

Oružane snage Ukrajine redovno napadaju centralne i pogranične regione Rusije, izvode udare dronovima i vrše sabotaže.

U Belgorodskoj oblasti je od 11. aprila 2022. godine na snazi visoki nivo opasnosti od terorizma, uveden zbog zaoštravanja situacije na ukrajinsko-ruskoj granici i pojačane aktivnosti ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

Dužina ukrajinske granice sa Belgorodskom oblasti je 350 kilometara. Od 9. avgusta 2024. u regionu je uveden režim protivterorističke operacije, a od 15. avgusta je situacija u regionu priznata kao vanredna situacija na federalnom nivou.

image