Rusija

Antonov o dozvoli za napade na Rusiju: Amerika priprema put za treći svetski rat

Nikakve šeme ili tzv. "mirovne inicijative" za prekid vatre su nemoguće bez uzimanja u obzir ruskih nacionalnih interesa, rekao je ruski ambasador u Vašingtonu
Antonov o dozvoli za napade na Rusiju: Amerika priprema put za treći svetski ratwww.globallookpress.com © Pavel Bednyakov/Xinhua

Govoreći o mogućnosti upotrebe američkih projektila za udare duboko u Rusiju, gde su na meti obični građani, SAD pripremaju put u treći svetski rat, izjavio je ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

"Kijev namerava da pojača napade na obične Ruse, naše gradove i sela. Niko više ne krije, čak ni na najvišem nivou u Beloj kući, da su obaveštajni podaci tekli i teku kao reka od Sjedinjenih Država ka Kijevu", kazao je Antonov u intervjuu za RT.

Prema njegovim rečima, "Sjedinjene Države se progresivno zabijaju sve dublje u močvaru ukrajinskog sukoba", žrtvujući dobrobit Amerikanaca prenoseći u Kijev oružje i municiju vrednu milijarde dolara.

"Sponzori iz Vašingtona imaju jedan zahtev – da se pojača sukob sa ruskim trupama. Nastavljaju da testiraju granicu tolerancije, čiji je cilj ozloglašeni strateški poraz Rusije", naveo je Antonov.

Ruski diplomata je istakao da je sa teroristima nemoguće pregovarati i da moraju biti uništeni. 

"Nikakve šeme ili tzv. 'mirovne inicijative' za prekid vatre na istoku Evrope su jednostavno nemoguće bez uzimanja u obzir ruskih nacionalnih interesa.
Ni nikakve konferencije neće pomoći. Kao i tokom Velikog otadžbinskog rata, fašizam mora da se iskoreni i u potpunosti ispune ciljevi i zadaci SVO. Niko ne treba da sumnja da će se upravo to dogoditi", zaključio je Antonov.

image